Index Vakbarát Hírportál

„Túl sokat podcastel” – beleálltak a szurkolók a válogatott kapusba

2023. április 10., hétfő 18:50

A Deadpool-filmekből is ismert Ryan Reynolds résztulajdonában álló, az angol ötödosztályban a feljutásért küzdő Wrexham év elején jelentette be, hogy reaktiválja a 40 esztendős, múlt nyáron visszavonult Ben Fostert. A kapusnak télen még az élvonalból is akadtak ajánlatai, ám ő a Tottenhamnek és a Newcastle Unitednak is nemet mondott, a Wrexham-drukkerek pedig eddigi teljesítménye alapján ezt nem is csodálják. Az első két meccse hiába sikerült jól, hétvégén, a Halifax Town elleni vereség alkalmával két potyát is a nyakába varrt a publikum...

Foster márciusban írt alá rövid távú szerződést a Wrexhamnél, amely első számú kapusa, Rob Lainton sérülése után tett ajánlatot a nyolcszoros angol válogatott kapusnak. Az április 3-án a 40. születésnapját ünnepelt korábbi Manchester United-kapus rögvest két győzelemmel mutatkozott be a klub színeiben: előbb a York City 3–0-s, majd az Oldham Athletic 5–1-es legyőzéséből vette ki a részét.

Pénteken viszont elég volt egyetlen pocsékul sikerült félidő is ahhoz, hogy a szurkolók haragjának kereszttüzébe kerüljön. A veterán hálóőrt a lelátón elkezdték „8 hetes PR-igazolásként” gúnyolni, miután két potyaízű gólt is kapott a meccsen, amelyet végül 3–1-re elvesztett a csapata.

A szurkolók haragját csak tetézte, hogy a mérkőzés kezdete előtt külön elbíbelődött azzal, hogy a kapuja mögött a lehető legjobb szögben helyezze el a saját kameráját, amellyel a YouTube-on futó vlogcastsorozatához rögzített képeket. A meccs szünetében aztán úgy vonult be az öltözőbe, hogy szintén a kamerájába beszélt.

Ez a másik dolog, amivel megtalálták őt:

Talán kicsit túl sokat is foglalkozik a podcastjével!

– idézte a SportBIBLE az egyik Wrexham-szurkolót.

Vicces lenne, ha egy nyolc hétre hozott PR-igazolás, aki tíz hónapon át nem is edzett előtte, idejön, és az érkezése a feljutásba kerül

– kesergett az oldal által idézett kommentelők egyike.

Egy másik helyi drukker szerint Reynoldsék hollywoodi húzása egyáltalán nem az a fordulat, amiből kasszasikert érő filmet lehetne gyártani.

Csak remélni lehet, hogy nem az erős követői bázisa miatt gondoltuk úgy, hogy érdemes reaktiválni.

A Wrexham és Foster hétfő délután javíthatott valamelyest a megítélésén: a Notts County elleni csúcsrangadót 3–2-re megnyerte a Reynolds-csapat, így egy meccsel kevesebbet játszva ismét pontelőnnyel vezeti a tabellát egyetlen még valós esélyekkel bíró riválisával szemben. A filmes fordulat is megvolt: Foster a 97. percben büntetőt védett – ezzel lett meg a győzelem a házigazdának.

A Wrexham 42 lejátszott találkozóval 103 pontos, míg a második helyezett Nottsnak egy mérkőzéssel többet játszva 100 pontja van. A harmadik helyen álló Wokingot említeni is alig érdemes, 76 pontos, így már matematikai esélye sincs beleszólni a bajnoki címért folyó csatába.

A National League első helyezettje automatikusan feljut a League 2-ba, amely az angol futballpiramis csúcsán álló négy profi liga legalacsonyabb osztályát jelenti. A másodiktól a hetedik helyet megszerző csapatig rájátszásba kerülnek az együttesek.

Ben Foster tavaly nyáron a Premier League-ből kiesett Watford játékosaként döntött a visszavonulás mellett. Nyáron több megkeresése is volt, állítólag a mostani idény egyik meglepetéscsapata, az Aston Villa is szívesen látta volna a keretében, mint a világbajnokká vált Emi Martínez posztriválisa és váltótársa, ám a kapus akkor úgy érezte, nincs oka a folytatásra.

Télen aztán a Tottenham és a Newcastle is próbálkozott a reaktiválásával, ám mindkét együttesnél csak rövid távú megoldás lett volna a szerződtetése, ráadásul csereként számítottak volna rá. Végül elmondása szerint a tényleges játéklehetőség reménye miatt fogadta el a Wrexham ajánlatát márciusban.

Foster 2005 és 2010 között 12 bajnokin védte a Manchester United kapuját, az együttesnél két Ligakupa-győzelemből vette ki aktívan is a részét. Pályafutása legjobb éveit két birminghami klubnál, a Birmingham Citynél és a West Bromwich Albionnál töltötte.

Érdekesség, hogy karrierje elején, 2005-ben egyszer már volt a Wrexham futballistája, akkor 17 meccsen szerepelt a csapatban, amelyhez a Stoke City adta anno kölcsön.

A walesi klubnál állítólag azzal viccelődnek, hogy ha Foster nem válik be, a klubvezetés még mindig lecsaphat egy másik rutinos, volt válogatott kapusra, az Arsenalban több mint 400 meccsen védő David Seaman ugyanis szintén szeret vlogolni, és épp ráér, arról nem is beszélve, hogy mindössze 59 esztendős...

Rovatok