Index Vakbarát Hírportál

A londoni támadónál fiatalabb még nem volt képes ilyen bravúrra

2023. április 10., hétfő 11:25

Rekordot döntött az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, azaz a Premier League-ben Michael Olise. A Crystal Palace szélsője a liga történetének legfiatalabb labdarúgója lett, aki egy meccsen három gólpasszt is kiosztott. A szenvedő fél a Leeds United volt.

A Leeds United – Crystal Palace-összecsapás első félidejében kevés jel utalt arra, hogy rekordot hozhat a mérkőzés, főleg olyan rekordot, amely a Palace-ra nézve lesz hízelgő, hiszen a házigazda viszonylag hamar, már a 21. percben megszerezte a vezetést. A játékrész hajrája viszont a Palace volt, a londoni együttes pedig a hosszabbítás pillanataiban egyenlített is.

Szünet után aztán beindult az Olise-show, aki előbb Jordan Ayew-nak, majd Eberechi Ezének osztott ki egy asszisztot, hogy aztán a 69. percben Odsonne Edouard gólját is ő készítse elő… ezzel a 21 éves francia 13 perc alatt három gólpasszig jutott a meccsen, csapata pedig 4–1-re elhúzott a kiesés elkerüléséért küzdő riválistól.

A meccs végül 5–1-es vendégsikert hozott, Ayew újabb góljában azonban Olisse már nem vállalt közvetlen szerepet…

A játékos azonban így is történelmet írt a Premier League-ben, mivel egyetlen játékos sem tudott eddig ennyire fiatalon, 21 évesen és 118 naposan három asszisztot is kiosztani a liga 1992 óta íródó történelmében – hívta fel a figyelmet az Opta.

Olise 2021 nyarán a Readingtől szerződött a londoniakhoz, erre az idényre vált valódi alapemberré, 29 bajnokin két gólnál és nyolc gólpassznál jár a vasárnapiakkal együtt.

Rovatok