Index Vakbarát Hírportál

Hetvennyolcezer torok követelte Messi visszatérését Barcelonába

2023. április 11., kedd 13:37

Ahogy szaporodnak a Barcelona labdarúgócsapatának botrányosan pocsék mérkőzései, úgy erősödik a szurkolók hangja. Hétfőn is csaknem hetvennyolcezer torokból hallatszott a „Messi! Messi! Messi!” kórus a Camp Nou stadionban, miközben a Barca csak vergődött a katalán derbin a Girona ellen, és képtelen volt gólt szerezni. Joan Laporta klubelnök közben minden követ megmozgat, hogy anyagilag lehetővé tegye az óhajtott visszatérést.

Az argentin hírportálok, élen a Tyc Sports tévécsatornával, vezető helyen közlik, hogy hétfő este, a Barcelona–Girona spanyol bajnoki mérkőzésen a stadiont csaknem megtöltő 78 425 fizető néző percről percre egyre nagyobb hangerővel követelte Lionel Messi visszatérését. 

Először a tizedik perc környékén harsant fel a „Messi! Messi! Messi!” kórus, amikor csak-csak nem akart megszületni a hazaiak vezető gólja a katalán derbin.

Aztán az a bizonyos gól később sem született meg, mert ugyanolyan pocsékul játszott a tabellát tizenhárom pont előnnyel vezető Barca, mint öt nappal korábban a Király Kupa elődöntőjének hazai visszavágóján a Real Madrid ellen. A különbség csupán annyi, hogy a Madrid jobb csapat, mint a Girona, és 4–0-ra lemosta a gránátvörös-kékeket, míg a hétfői bajnoki 0–0-ra végződött

A Tyc Sports már fel is vázolta a menetrendet Messi visszacsábítására:

Ami biztos: a szurkolók részéről egyre nagyobb a nyomás, ami a folytatásban csak fokozódik majd, főként, ha továbbra is ilyen pocsékul játszik a csapat, mint mostanában.

A helyzet iróniája, hogy ennek ellenére is nagyon valószínű már, hogy bajnok lesz a Barca, hiszen tíz fordulóval a befejezés előtt 13 pont az előnye a második helyezett Real Madriddal szemben, ami józan emberi számítás szerint behozhatatlan. 

Rovatok