Index Vakbarát Hírportál

A Tuchel-projekt máris megbukott? Kahn a futball csodájában bízik

2023. április 12., szerda 09:53

Érthetően nem felhőtlen a német sportsajtó a Bayern München Bajnokok Ligája-negyeddöntős első meccsét követően, hiszen a Manchester City magabiztos játékkal, 3–0-ra legyőzte a hatszoros győztes bajorokat. Nemcsak a nemrégiben kispadra elcsábított Thomas Tuchelt, hanem az őt kinevező vezetőket, Hasan Salihamidzicet és Oliver Kahnt is kritizálják. Utóbbi ugyanakkor a futball csodájában bízik, és összpontosításra szólít fel.

A bild.de címlapján azt harsogja, hogy Thomas Tuchel rövid idő alatt a második kupasorozatban búcsúzhat el a Bayern új trénereként, a Német Kupa kiesése után a Manchester City elleni ütközetben Pep Guardiola egyértelműen leiskolázta a müncheni trénert.

Másik cikkében a Bild arról értekezik, hogy most már a Bayern vezetői vannak nyomás alatt, Hasan Salihamidzic és Olivier Kahn bukhat a BL-búcsú esetén, miután menesztették a találkozó előtt mind a nyolc meccsét megnyerő Julian Nagelsmannt.

A Kickeren azt taglalják, hogy az összecsapást követően a korábbi kiváló kapus három és fél perces beszédet mondott, és természetesen csalódott volt, ahogyan Salihamidzic is, de Kahn a pozitívumokra is igyekezett felhívni a figyelmet.

A Bayernnek ugyanis megvoltak a lehetőségei, vezethetett volna a meccs elején, aztán a manchesteri vezetőgól után többször is egyenlíthetett volna, de ehelyett sorra a City találatai következtek a müncheni hibákat követően.

Ezen a szinten így megy ez, nem engedhetsz meg magadnak ilyen hibákat ilyen csapat ellen. Nem lehet késés, nem lehetnek hibák, mert kíméletlenül megbüntet az ellenfél – mondta Kahn, ugyanakkor hozzátette: – Nem érdemes panaszkodni és mindent csak negatívan nézni. Nagy esélyünk van rá, hogy német bajnokok legyünk, ez nagyon közel van, ezért nem engedhetjük meg magunknak, hogy összezuhanjunk. Szombaton ugyanakkor jobban kell játszani. És igen, a visszavágó. Nem néz ki olyan jól, igen. Ugyanakkor hihetetlen dolgokat tapasztaltam már meg a futballban. Kötelességünk mindent beleadni, amit csak tudunk, hogy megmutassuk a szurkolóinknak, hogy túl vagyunk a csalódáson, és nem adjuk fel. Mindent bevetve kell küzdeni a visszavágón.

A Der Spiegel erősen indít, címében azt veti fel, hogy máris véget érhetett az alig indult új időszak a csapatnál.

A Tuchel-projekt máris megbukott?

A válogatott szünetben kinevezett tréner székfoglalójában azt tárgyalta, hogy a három trófea (bajnokság, kupa, BL) a célja, ezek közül a kupából már kiesett az együttes, és a Bajnokok Ligájában súlyos csapást mértek a müncheniekre.

Tuchel: Az eredmény nem tükrözi a játék képét

„A hatvanadik percig nagyon szoros mérkőzés volt, ellenfelünk több pillanatban is jobb volt nálunk, a második gól azonban sokat segített rajtunk” – értékelt a lefújást követően Pep Guardiola, a Manchester City spanyol trénere az MTI beszámolója szerint.

„Ez egy igazán jó eredmény, de a visszavágó még hátravan. Ezt a játékosaimnak sem kell külön elmondanom, tisztában vannak a Bayern-futballisták mentalitásával, és hogy mindent meg fognak tenni a győzelemért Münchenben” – tette hozzá a tréner.

A bajorok kispadjára március 24-én érkezett Tuchel – akinek Lőw Zsolt az egyik segédje – arról beszélt, hogy az eredmény egyáltalán nem tükrözi a játék képét.

Egy gólra legalább rászolgáltunk volna, és talán egyel többet is kaptunk, mint kellett volna. A játékosainkból hiányzott egy kis önbizalom, ez az eredmény kissé keserű számunkra. Én egy kicsit ma beleszerettem a csapatomba, még ha furcsán is hangzik, de szórakoztató meccs volt

– értékelt Tuchel.

Melyik csapat nyeri meg a Bajnokok Ligája 2022–2023-as kiírását?

  • 12252
    Manchester City
  • 11793
    Real Madrid
  • 1472
    Milan
  • 513
    Inter

Bajnokok Ligája, negyeddöntő
1. mérkőzés

Manchester City–Bayern München 3–0 (1–0)
gólszerző: Rodri (27.), B. Silva (70.), Haaland (76.)

Benfica–Inter 0–2 (0–0 )
gólszerző:  Barella (51.), Lukaku (83., 11-esből)

(Borítókép: Richard Callis / Eurasia Sport Images / Getty Images)

Rovatok