Index Vakbarát Hírportál

Összeverekedett csapattársával, felfüggesztették a Bayern sztárját

2023. április 13., csütörtök 08:51

Kedden a Manchester City hazai pályán 3–0-ra győzte le a Bayern Münchent a labdarúgó-Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, amellyel valószínűleg a továbbjutást is eldöntötte. A vereséget nem viselték jól a Bayern játékosai, olyannyira, hogy a hírek szerint a mérkőzés után két sztárjuk össze is verekedett. Azóta a Bild már azt írja, hogy az érintett labdarúgót felfüggesztették.

Az események központjában Sadio Mané és Leroy Sané voltak, akik már a mérkőzés alatt a pályán is összeszólalkoztak, majd az öltözőben Mané megütötte csapattársát, akinek felrepedt és vérzett a szája. A Sky Germany és a Bild egybehangzóan arról írt, a két sztárjátékost a társaknak kellett szétválasztaniuk a dulakodásban. 

A klub egyelőre nem reagált a hírekre, de a német sajtó már azt is megszellőztette, hogy Manét komolyabb szankciókkal is sújthatja a jövőben csapata, főleg úgy, hogy nem ez volt az első ehhez hasonló eset a szenegáli támadóval kapcsolatban. A 31 éves játékos korábban Julian Nagelsmann-nal, a Bayern már kirúgott vezetőedzőjével is összeszólalkozott, mivel a német mester kihagyta őt a Paris Saint-Germain elleni kezdőcsapatból. 

Manét felfüggesztette a Bayern 

Csütörtök kora délután már arról számolt be a megbízható forrásként számon tartott Bild, hogy a verekedést provokáló, és csapattársát megütő Manét felfüggesztette a bajor klub.

A történtek ellenére a szenegáli támadó részt vehetett a csapat csütörtöki edzésén, de értesülésük szerint a vezetőség határozatlan időre felfüggesztette sztárjátékosukat. Mané helye így a meccskeretben kérdésessé vált, és azt is hatalmas kérdőjel övezi, hogy pályára léphet-e a jövő szerdán esedékes, müncheni visszavágón – írja a Bild. 

Azóta a Bayern München bejelentette, hogy Sadio Mané a hétvégi, Hoffenheim elleni bajnoki mérkőzésen egészen biztosan nem lesz a keret tagja. 

Így bőven lesz tennivalója a nemrégiben kinevezett Thomas Tuchelnek és stábjának – aminek tagja Lőw Zsolt is –, mivel a Bayern meglepetésre a Német Kupából is kiesett, a Manchester City elleni,  3–0-s vereség gel pedig nemcsak a végeredmény volt a probléma, hanem a bajorok teljesen kilátástalan játéka is. 

A Bayern München–Manchester City Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágóját jövő szerdán rendezik. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok