Index Vakbarát Hírportál

„Hagyjátok megdögleni” – kiabálták a szurkolók, miközben fuldokolt a játékos a pályán

2023. április 14., péntek 14:51

A román Érmihályfalvi Uniera–CAO-NAC U19-es meccsen a 92. percben az egyik hazai játékos úgy torkon ütötte Balogh Bálintot, a nagyváradiak csatárát, hogy elterült a földön, és perceken át levegőért kapkodott. Egy orvosi asszisztens szerencsére gyorsan segíteni tudott, és a mentők is tíz perc alatt megérkeztek.

Hagyjátok megdögleni

– kiabálták az érmihályfalvi nézők a CAO-NAC elleni U19-es meccsen, miközben a nagyváradiak csatára, Balogh Bálint a földön fekve küzdött az életéért, miután a 92. percben 0–2-es állásnál a hazaiak védője, a piros mezben futballozó Mirel Vlaic torkon ütötte a zöld-fehér mezes csatárt. 

Balogh Bálint elterült a földön, és perceken át levegőért kapkodott és hörgött. Az U19-es meccseken nem kötelező a mentők jelenléte, így kiérkezésükig egy orvosi asszisztens próbálta ellátni a fuldokló labdarúgót, akinek oxigénszaturációja folyamatosan csökkent, vérnyomása pedig 170/91-et mutatott. A mentők nagyjából tíz perc alatt érkeztek meg a helyszínre, a játékost pedig kórházba szállították – írta meg múlt héten az erdon.ro, az esetről készült felkavaró felvételt pedig a játékos édesapja, Balogh Imre az NSO-nak is eljuttatta. 

Balogh Imrét telefonon érte el az erdélyi lap. Azt mondta, a legfontosabb, hogy a fia jobban van. 

„Borzalmas volt ezeket a pillanatokat apaként átélni. Amikor láttam, hogy nagy baj van, egyből átugrottam a kerítést, és rohantam hozzá. Az intézkedő asszisztensnő nagyon ügyesen végezte a dolgát, hálásak vagyunk neki, hogy nem történt nagyobb baj. Mirel Vlaic szüleivel meglátogatta Bálintot a kórházban, kérdezték, hogy szeretnénk-e feljelentést tenni az ügyben, de megnyugtattam őket, hogy nem tervezzük, örülünk, hogy rendbe jön a fiunk” – idézi a erdon.ro Balogh Imrét. 

Balogh viszont ilyen közönséget, mint az érmihályfalvi, még sosem látott.

A legfájóbb az volt, hogy amikor ott feküdt a gyerek, és a szó szoros értelmében ment ki belőle az élet, akkor is azt kiabálták, hogy »Hagyjátok megdögleni!« Kincses Szabi sem úszta meg, ő sportszemüvegben játszik, neki végig azt ordították, hogy »Vakuljál meg!« Én mindig tiszteletre neveltem a fiam, magyar és román barátai egyaránt vannak, most mit mondjak neki ezek után, ha a sajátjaitól ilyeneket kell hallania?

A hazaiaktól Csűri Sándor, a csapat vezetőedzője szólalt meg az esetet követően: 

Mindenekelőtt elnézést szeretnénk kérni a történtekért a klub és Mirel Vlaic nevében is. Sajnálatos, ami történt, én a magam részéről nem láttam az esetet, Mirel szavaiból pedig azt vettem ki, hogy nem volt szándékos az ütés. Azt viszont határozottan visszautasítom, hogy az edzői stábunk biztatta volna a fiúkat a kemény játékra, trénereink maximum a bírónál reklamáltak egy-egy vitás eset kapcsán. A közönség irányából valóban elhangzottak cifra bekiabálások, de ez azért történt, mert a váradi csapat játékosai mutogattak, hergelték a szurkolóinkat. Ettől függetlenül jövő héten le fogunk ülni a szülőkkel, szurkolókkal, ez így nem megy, Érmihályfalva mindig a sportszerűségéről volt híres, és szeretnénk, ha ez így is maradna

– idézi az erdon.ro az érmihályfalvi edzőt. 

Az esetről egy felkavaró videó is készült: 

Rovatok