Index Vakbarát Hírportál

Otthon botlott a Bayern, őrült meccset nem tudott megnyerni a Dortmund

2023. április 15., szombat 18:21

A német labdarúgó-bajnokság 28. fordulójának szombati játéknapján a listavezető Bayern és a második helyen álló Dortmund sem tudta begyűjteni a három pontot. A Szoboszlaival és Orbánnal felálló Leipzig viszont győzött, méghozzá ötgólos csatában.

Az éllovas müncheniek kedden bántóan simán, 3–0-ra kaptak ki a Manchester City otthonában a BL-negyeddöntős párharc első meccsén, ezúttal pedig a Hoffenheimmel nem bírtak a Bundesligában. Hiába szerzett ugyanis vezetést Thomas Tuchel együttese a 17. percben Benjamin Pavard révén, a második félidő közepén Andrej Kramaric egyenlített, és mint később kiderült, ez a találat egy pontot ért a vendégeknek.

A második helyen álló Dortmund azonban nem tudta kihasználni a bajorok botlását, pedig úgy tűnt, minden tökéletesen alakul a Borussia számára: 

az első félidőben kétgólos előnybe került Stuttgartban, ráadásul Mavropanosz kiállítása miatt a hazaiak a 39. perctől emberhátrányban futballoztak.

Ennek ellenére a 84. percre 10 emberrel is kiegyenlítettek, ám a 93. minutumban Reyna ismét a vendégeket juttatta előnybe. Volt azonban még egy csavar a mérkőzésben: a 97. percben Silas egalizált, egy pontot így megmentett a VfB.

Az RB Leipzig 3–2-re legyőzte az Augsburgot. A magyar válogatott Szoboszlai Dominik a mérkőzés harmadik percében éles szögből lőtte kapura a labdát, a vendégek kapusa azonban bravúrosan hárított, majd két perccel később az Augsburg szerezte meg a vezetést. A 10. percben egyenlítettek a hazaiak, akik a szünetig még kétszer betaláltak, így a félidőre már 3–1-es lipcsei vezetéssel vonultak az öltözőbe a csapatok. A második felvonásban szépített az Augsburg, ezzel alakult ki a végeredmény. 

A meccs hőse a duplázó, valamint egy gólpasszt is jegyző Timo Werner volt.

Szoboszlait a 85. percben cserélték le, Willi Orbán végigjátszotta a mérkőzést.

Bundesliga
28. forduló

RB LeipzigAugsburg 32 (31)

Bayern MünchenHoffenheim 11 (10)

1. FC Köln–Mainz 1–1 (01)

VfB StuttgartBorussia Dortmund 33 (02)

Később:

Eintracht FrankfurtBorussia Mönchengladbach 18.30

Pénteken játszották:

Schalke 04Hertha BSC 52 (21)

Vasárnap játsszák:

Werder BremenFreiburg 15.30

Union BerlinVfL Bochum 17.30

WolfsburgBayer Leverkusen 19.30

Rovatok