Index Vakbarát Hírportál

Megtört a jég: a Fradi lezárta ötmeccses nyeretlenségi sorozatát

2023. április 15., szombat 21:55

A Ferencváros hazai pályán 3–0-ra nyert a kiesés elkerüléséért küzdő Budapest Honvéd ellen szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójában.

Az első negyedóra meggyőző FTC-fölényben, de gólhelyzet nélkül telt el. A 20. percben – miután Capan kissé meglökte Zachariassen ütközött estében az ötösön a Honvéd kapusával. Ápolás következett, majd le kellett cserélni a térdét fájlaló támadót, pár perccel később pedig a vendégek hálóőre, Dúzs is cserét kért. A továbbiakban is sok volt a játékmegszakítás, a kisebb sérülés, aztán az FTC egy kirúgást követő labdaszerzés után Traoré szép átadása és Ryan Mmaee pontos kapáslövése nyomán megszerezte a vezetést. A kilenc perc ráadással véget ért első félidőben a Honvéd védekezésben szervezett volt, de támadásban keveset mutatott.

Élénken kezdte a második félidőt a Ferencváros, és több helyzetet ki is alakított, a Honvédnak viszont továbbra sem futotta az erejéből támadások vezetésére. A hazai csapat lényegesen veszélyesebben játszott, a félidő fele után ráadásul megduplázta  előnyét: 

Sigér labdaszerzését, majd nagyszerű passzát Marquinhos lőtte 14 méterről a kispestiek kapujába, eldöntve ezzel a lényegi kérdéseket.

A hajrában aztán egy villámgyors kontra végén a csereként pályára lépő Owosu állította be a 3–0-s végeredményt. 

A címvédő és listavezető FTC az előző hét tétmérkőzésén nem tudott nyerni, a bajnokságban pedig az előző nyolc fordulóban egy siker mellett négy döntetlen és három vereség volt a mérlege. Sztanyiszlav Csercseszov csapata szombat esti győzelmével visszaállította a hatpontos különbséget – amely kora délután háromra csökkent  a második helyezett Kecskeméttel szemben.

A Honvéd 2019 áprilisában tudta legutóbb legyőzni fővárosi riválisát, amelytől azóta két döntetlen mellett sorozatban tizenegyszer kikapott az NB I-ben vagy a Magyar Kupában.

(Borítókép: Koszticsák Szilárd / MTI)

Rovatok