Index Vakbarát Hírportál

Tükörsimán verte a Kecskemét a kupadöntős ZTE-t

2023. április 15., szombat 16:48

A második helyen álló Kecskemét hazai pályán rendkívül simán, 3–0-ra nyert a kupadöntős Zalaegerszeg ellen szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójában.

A címvédő és listavezető Ferencváros tavaszi hullámvölgye miatt az újonc kecskemétiek lemaradása már csak hat pont volt a találkozó előtt, így a győzelemmel „lőtávolon” belülre kerülhettek az Európa-ligában nyolcaddöntőig jutott bajnokcsapathoz.

A Kecskemét az első pillanattól kezdve fölényben futballozott, és az első játékrész közepén négy percen belül kétszer is eredményes volt, Horváth Krisztofer, valamint Szabó Alex révén – egyszer pedig a kapufa mentette meg a vendégeket. Ezek után teljesen megérdemelt vezetéssel vonulhatott pihenőre Szabó István alakulata, a ZTE játékába rendkívül sok hiba, pontatlanság csúszott, emiatt a vendégcsapat nem volt veszélyes a kapura.

A szünetben Ricardo Moniz kettős cserével próbálta rendezni a zalaegerszegi csapat sorait, és bár a védekezésben összeszedettebbé vált az együttese, támadásban továbbra sem javult fel. A Kecskemétnek érthetően már nem volt sürgős, inkább a gyors kontrákra rendezkedett be, és a 71. percben eldöntötte a három pont sorsát – egy sakk-mattra kijátszott akció végén Katon Bálint állította be a végeredményt. A ZTE-nek ezen a délutános esélye sem volt, még a szépítés sem jött össze a vendégeknek.

Szabó István együttese ezzel három pontra megközelítette a címvédő és listavezető Ferencvárost, amely 19.30-tól a kiesés elől menekülő Budapest Honvédot fogadja.

Rovatok