Index Vakbarát Hírportál

Szokásos Chelsea-, meglepő Tottenham-vereség

2023. április 15., szombat 20:02

Az angol labdarúgó-bajnokság 31. fordulójának szombati játéknapján a Chelsea és a Tottenham is hazai pályán szenvedett vereséget: előbbit a Brighton, utóbbit a Bournemouth fektette két vállra saját közönsége előtt.

Az idei szezonban csak szenvedő Chelsea több nagy vendéghelyzetet is megúszott, mielőtt egy szerencsés Conor Gallagher-találattal váratlanul előnybe került. A játék képe azonban nem változott, továbbra is a Brighton akarata érvényesült a Stamford Bridge gyepén, aminek még a szünet előtt meglett az eredménye: egy kényszerű cserét követően beálló Danny Welbeck egyenlített közvetlenül a szünet előtt.

A második játékrészben is jóval élesebbek voltak Roberto De Zerbi játékosai, Kepa Arrizabalaga több ízben védett bravúrral. 

A 69. percben viszont már ő is tehetetlen volt, Julio Encisót nem vették komolyan a társak, aki egy ideig szabadon vezethette a labdát a Chelsea térfelén, majd jó 25 méterről irgalmatlan nagy gólt lőtt a jobb felső sarokba.

Ezzel a hazaiak sorozatban hatodik tétmeccsükön maradtak nyeretlenek (két döntetlen, négy vereség), kedden pedig a 2–0-s hátrányból fogadják majd a címvédő Real Madridot a BL-negyeddöntős párharc visszavágóján. A Brighton viszont értékes három pontot szerzett, így jó hangulatban várhatja a jövő hétvégi, Manchester United elleni FA-kupa-elődöntőt a Wembley-ben.

A Tottenham a Bournemouth együttesét fogadta, Szon Hungmin találatával pedig viszonylag gyorsan előnybe került. A kiesés elől menekülő együttes azonban még a szünet előtt egyenlített, az 51. percben pedig már vezetett is. Bár a hajrában úgy tűnt, Arnaut Danjuma legalább az egyik pontot megmenti a hazaiaknak, az utolsó szó Gary O'Neil alakulatáé volt: 

a hajrára becserélt Dango Ouattara a 95. minutumban megszerezte a mindent eldöntő találatot.

A címvédő Manchester City egy félidő alatt lerendezte a Leicester elleni hazai bajnokit: szünetben már 3–0 állt az eredményjelzőn. A norvég góvágó, Erling Haaland ezúttal kétszer volt eredményes, így már 32 gólnál tart és már csak két találat választja el Alan Shearer és Andy Cole 34 gólos abszolút PL-rekordjától. Mivel még nyolc forduló hátravan, elnézve Haaland formáját alighanem nemcsak a beállítás, hanem a megdöntés is öszejön neki.

A második félidőre már ki sem jött az öltözőből, amelyet a hazaiak takaréklángon futballoztak végig, a vendégek erejéből pedig csupán egy szépítő találatra futotta.

Premier League
31. forduló

Chelsea–Brighton & Hove Albion 1–2 (1–1)

Everton–Fulham 1–3  (1–1)

Southampton–Crystal Palace 0–2 (0–0)

Tottenham Hotspur–AFC Bournemouth 2–3 (1–1)

Wolverhampton Wanderers–Brentford 2–0 (1–0)

Manchester City–Leicester City 3–1 (3 –0)

Aston Villa–Newcastle United 3–0 (1–0)

Vasárnap:

15.00: West Ham United–Arsenal 

17.30: Nottingham Forest–Manchester United 

Hétfőn:

21.00: Leeds United–Liverpool

Rovatok