Index Vakbarát Hírportál

Nagy esély előtt az Újpest, Kisvárdán sem tudott nyerni a Fehérvár

2023. április 16., vasárnap 17:55

A Kisvárda gól nélküli döntetlent játszott vasárnap a bennmaradásért harcoló vendég Mol Fehérvárral a labdarúgó NB I 27. fordulójában – tudósított a Magyar Távirati Iroda. A hazai csapat nyeretlenségi sorozata így már hét mérkőzésre nyúlt, a Vidi az új edző, Bartosz Grzelak irányításával harmadszor játszott döntetlent.

Az első félidőben a játék képe azt mutatta, hogy mindkét együttes szeretné elkerülni a vereséget, a védelmeket jól megszervezték, a biztonságra törekedtek a felek.

Sem a hazai, sem a vendégcsapat nem vállalt fel túl sok kockázatot a támadások szervezésében, arra figyeltek a játékosok, hogy ne veszítsék el a labdát, és ezzel ne kínáljanak gyors kontrára lehetőséget az ellenfélnek. Ezzel együtt a kapuk előterébe mindkét együttes eljutott jó néhányszor, egy-egy akció hordozott is magában gólveszélyt, de nagy helyzet alig alakult ki, többek között azért, mert egyik csapat futballistái sem játszottak nagy önbizalommal.

Nem sokkal a szünet előtt a vendég 16-oson belül a tisztázni igyekvő Flores felugorva elfejelte a labdát, de közben letarolta Leonit. A játékvezető büntetőt ítélt, melyet Mesanovic végzett el gyengén, Kovács jobbra vetődve védett.

A második félidő kezdése pár percet tolódott, mert technikai hiba adódott a játékvezetők kommunikációs rendszerében. Aztán az első 45 percben látotthoz hasonló játék alakult ki, eleinte a Fehérvár, később a Kisvárda próbálkozott valamivel többet támadásvezetéssel, de továbbra is mindkét oldalon hiányzott a kreativitás, a váratlan megoldás. A kapusoknak kevés dolguk akadt, és alig nyílt esély a gólszerzésre, így jogosnak mondható mindkét csapat pontvesztése.

A Fehérvár ezzel 30 pontos, s mindössze két ponttal előzi meg a már kieső helyen álló, szombaton a Ferencváros otthonában vereséget szenvedett Honvédot. Az elmúlt hetekben szintén a kiesés elkerüléséért küzdő Újpest ugyanakkor nagy lehetőséget kapott a sorstól, közvetlen riválisai mind pontokat vesztettek, így ha kora este a Megyeri úton bravúrgyőzelmet tudna elérni a lila-fehér társaság, úgy elléphetne a veszélyzónától.

Az Újpest ellenfele a harmadik helyen álló Paks lesz.

LABDARÚGÓ NB I,
27. FORDULÓ
Kisvárda–Mol Fehérvár 0–0

(MTI/Index)

Rovatok