Index Vakbarát Hírportál

Ezúttal nem szerzett gólt, de így is Csoboth lett az Újpest hőse

2023. április 16., vasárnap 20:08

Az Újpest fordulatos mérkőzésen 3–2-re legyőzte a Paksot a labdarúgó NB I 27. fordulójában, ezzel feljött a bajnoki tabella 7. helyére.

Háromszor kellett megszerezze a vezetést az Újpest, de a harmadik gól már győzelmet ért a lila-fehérek számára a mumusnak számító, legutóbbi három, a Megyeri útiakkal megvívott bajnokiját egyaránt három gólt szerezve megnyert Paks ellen.

A házigazda a 7. percben szerzett vezetést, miután egy lecsorgót Csoboth Kevin begyűjtött az ötös bal csücskénél, majd jól játszotta meg Heinz Morschelt, utóbbi pedig ziccerbe hozta a negyedik NB I-es gólját jegyző Fernand Gourét (1–0).

A félidő derekán a Paks Varga Barnabás révén egyenlített, ám egy védelmi hibának köszönhetően így is hátrányban vonulhatott öltözőbe a dobogóért hajtó Tolna megyei gárda: Morschel a gólpassza után góllal járult hozzá az Újpest eredményességéhez (2–1).

Fordulás után egy szögletet követően Varga másodszor is egalizált, de ezzel még mindig nem volt vége, a 83. percben a tizenhatoson belül cselekbe fogó Csoboth harcolt ki egy büntetőt, ezt pedig a sérülésből visszatérő, a hajrára beállt Nemanja Antonov magabiztosan értékesítette is (3–2) – ezzel megszerezve a győzelmet jelentő találatot.

Az Újpest élt a lehetőséggel, amit a kiesés elkerüléséért folytatott csatában közvetlen riválisainak számító Mol Fehérvár, Honvéd, Zalaegerszeg trió botlása adott a csapatnak.

Hosszú hetek óta először közelebb áll a Megyeri úti együttes az NB I-es tabella felsőházához, mint a kiesőzónához.

Ez azonban a tizenkét csapatos NB I-ben gyorsan változhat...

A Paks több mint két hónapos, hat bajnokit számláló veretlenségi sorozata ért most véget.

LABDARÚGÓ NB I
27. FORDULÓ
Újpest–Paks 3–2 (Gouré 7., Morschel 45+4., Antonov 84. – 11-es, ill. Varga B. 31., 52.)

(MTI/Index)

Rovatok