Index Vakbarát Hírportál

A Freiburg hőse lett a 9 hónap után ismét gólt szerző Sallai

2023. április 16., vasárnap 18:10

Sallai Roland nevéhez kötődik a Freiburg történetének 1000. Bundesliga-gólja! A magyar válogatott támadó hosszú gólínség végére tett pontot, legutóbb júliusban, a Német Kupában volt eredményes klubszínekben. A 25 éves játékos ráadásul a találata mellé egy gólpasszt is kiosztott – nem is csúnyát –, így főszereplő lett csapata Werder Bremen elleni fordításában.

A 40-szeres magyar válogatott támadó a 67. percben egyenlített, amikor egy magasra felfejelt labdát kapásból lőtt 12 méterről a hálóba, négy perccel később pedig tökéletesen kanyarított Lucas Höler fejére. Az első találat volt a Freiburg Bundesliga-történetének ezredik gólja.

SALLAI GÓLJA

A 25 esztendős Sallainak ez volt az első bajnoki találata a szezonban, a Bundesligában legutóbb tavaly április 30-án a Hoffenheim vendégeként volt eredményes. A Freiburg színeiben pedig július 31-én, a Kaiserslautern elleni Német Kupa-meccsen talált a kapuba.

A Freiburg sorozatban három nyeretlenül megvívott bajnoki után gyűjtötte be újra a három pontot, az ötödik helyen álló gárda sikerének köszönhetően egy pontra megközelítette a negyedik Union Berlint és a harmadik RB Leipziget, előbbi gárda viszont 17.30-tól még a Bochumot fogadja a fordulóban.

Utóbbi mérkőzés esélyese egyértelműen a berlini csapat...

LABDARÚGÁS
NÉMET BUNDESLIGA
28. FORDULÓ
Werder Bremen–SC Freiburg 1–2 (M. Philipp 46., ill. Sallai 67., Höler 71.)

Rovatok