Index Vakbarát Hírportál

Dárdai Pál nem azért lett újra a Hertha edzője, hogy bármit is megígérjen

2023. április 17., hétfő 13:57

Megtartotta első sajtótájékoztatóját a Hertha Berlin élére kinevezett Dárdai Pál. A korábbi magyar válogatott futballista és szövetségi kapitány harmadjára ül le a fővárosiak padjára, de most nehezebb helyzetben van, mint valaha.

A 47 esztendős szakember a 2022 nyarán kinevezett Sandro Schwarztól vette át az irányítást. Sajtóhírek szerint megbízatása egyelőre az idény végéig szól, fő feladata pedig az, hogy megmentse a kieséstől a kék-fehéreket. Dárdai Pál első sajtótájékoztatóján elmondta: ezúttal nem kizárólag kemény munkára lesz szükség a bennmaradás kiharcolásához, hanem szerencsére is. 

Ez már korábban is működött, amikor visszatértem a Hertha kispadjára, de most annyi a különbség, hogy ez egy jóval nehezebb helyzet. Nemcsak kemény munkára lesz szükségünk, hanem egy kis szerencsére is. Mindenkinek szüksége lesz erőre, pozitív energiára és megfelelő hozzáállásra ahhoz, hogy elérjük a céljainkat. Tulajdonképpen az volt a terv, hogy majd nyáron térek vissza a csapathoz, és a Hertha ifjúsági játékosaival fogok foglalkozni, de így hozta az élet, és most már az én felelősségem, hogy az élvonalban tartsam a csapatot

– mondta Dárdai Pál a sajtó képviselőinek kinevezése körülményeiről. A magyar szakember hozzátette: a klub vezetőivel már régóta ismerik egymást, sokat beszélgettek visszatéréséről, és már több évet dolgoztak együtt Berlinben az akadémia körül.

Természetesen vannak már ötletek a fejemben a lehetséges taktikáról, játékrendszerekről és sok más dologról is, de előbb szeretnék teljesebb képet kapni a csapatról, és beszélni a játékosokkal. Ez egy nagyon nehéz helyzet, amelyben a Hertha most van, ezért sem azért vagyok itt, hogy bármit megígérjek, a dolgom, hogy az eredmények beszéljenek helyettem

– tette hozzá Dárdai.

Benjamin Weber, a klub sportigazgatója kifejtette: hatalmas öröm számukra, hogy a magyar szakember újra elfogadta a csapat felkérését a vezetőedzői posztra, mert ő volt a legalkalmasabb jelölt.

Dárdai először 2015 februárjában lett a felnőttek vezetőedzője Berlinben. Az eleinte ideiglenesnek indult megbízatásból végül négy év lett, 2019 nyaráig maradt a kispadon.

Másodszor 2021 januárjában nevezték ki, akkor is a kiesés elleni harcban számítottak a segítségére, ő pedig benntartotta a csapatot. Ez a regnálás azonban jóval rövidebb ideig tartott, Fredi Bobic akkori sportigazgatóval megromló viszonya miatt a csapat nem elég látványos játékára hivatkozva 2021 novemberében menesztették, azóta nem irányított egyetlen csapatot sem. 

A Hertha Berlin jelenleg a Bundesliga utolsó helyén tanyázik, öt pontra a még bennmaradást jelentő 15. pozíciótól. Dárdai Pál első mérkőzése szombat délután a Werder Bremen elleni hazai találkozó lesz. A német élvonal küzdelmeiből még hat forduló van hátra. 

(Borítókép: Hertha BSC / Twitter)

Rovatok