Index Vakbarát Hírportál

A magyar fiatalok vereséggel hangoltak a hazai foci-Eb-re

2023. április 19., szerda 15:37

A hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar U17-es labdarúgó-válogatott szerdán egygólos vereséget szenvedett a szerb csapattól a kontinensviadal főpróbáján – számolt be róla az MTI.

Belvon Attila szövetségi edző együttese – a magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint – lendületesebben, veszélyesebben kezdte a Telkiben rendezett mérkőzést, de nem tudta gólra váltani a fölényét a szünetig.

A folytatásban sem változott a játék képe, ennek ellenére a szintén Eb-résztvevő szerbek egy szöglet után megszerezték a győztes gólt a 71. percben.

„Sajnálom, hogy nem tudjuk sikerélménnyel a tarsolyunkban elkezdeni az Eb-felkészülés utolsó szakaszát, annál is inkább, mert minden esélyünk megvolt arra, hogy megnyerjük a mérkőzést. Védekezésben, szervezettségben megvalósítottuk, amit elterveztünk, megvoltak a labdaszerzéseink, az átmeneteink is rendben voltak, a támadóharmadban azonban rendre becsúszott egy-egy hiba” – mondta az Eb előtti utolsó mérkőzés után Belvon Attila.

A befejezéseknél, az utolsó passzoknál rossz döntéseket hoztunk, vagy nem voltunk elég pontosak, ebben mindenképpen előre kell lépnünk az Európa-bajnokságig.

A magyarok május 17-én kezdik meg szereplésüket az Eb-n, első ellenfelük a walesi válogatott lesz az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Május 20-án a lengyelekkel, 23-án pedig az írekkel találkoznak a csoportküzdelmek során, utóbbi két mérkőzést a felcsúti Pancho Arénában rendezik.

Rovatok