Index Vakbarát Hírportál

Sallai csapata a kiesőjelölt kiütésével lépett egyet a BL-indulás felé

2023. április 23., vasárnap 17:44

Ezúttal sem szakadt meg a Schalke 04 pocsék sorozata a Freiburg ellen: Sallai Roland együttese 2018 óta veretlen a gelsenkircheniekkel szemben, ezúttal 4–0-ra nyert hazai pályán. Az előző héten gólt és gólpasszt is jegyző magyar válogatott támadó sárga lapos eltiltás miatt nem volt bevethető.

Annak ellenére, hogy égető szüksége lenne a pontokra, rendkívül dekoncentráltan kezdte a mérkőzést a Schalke, amely már a 7. percben hátrányba került a korábban épp a Ruhr-vidékieket erősítő Michael Gregoritsch találatával. A 29 esztendős osztrák támadó ráadásul a 35. percben másodszor is betalált, ezzel már az első félidőben csaknem kilátástalan helyzetbe taszítva a vendégcsapat játékosait.

Fordulás után sem tudott váltani a Schalke, a Freiburg takaréklángon futballozva is futószalag-szerűen dolgozta ki a helyzeteket, az 52. percben Lucas Höler, a 82.-ben, mintegy kegyelemdöfésként, Matthias Ginter vette be Alexander Schwolow kapuját.

Az élet iróniája, hogy a ma már 30 esztendős kapus, aki a Hertha Berlintől kölcsönbe került a Schalkéhoz, a Freiburgban nevelkedett, és pályafutása eddigi legszebb éveit kivétel nélkül a sváb együttesnél töltötte el.

A Freiburg ezzel pillanatnyilag a tabella harmadik helyén áll – ám csak egy ponttal előzi meg az Union Berlint, s kettővel az RB Leipziget, miközben ma délután még mindkét rivális pályára lép majd. A nyomás azonban ezúttal már rajtuk lesz.

A Schalke veresége a Dárdai Pál vezette Hertha Berlin számára is jó hír, így ugyanis a kiesés elkerüléséért folytatott csatában sem az újonc, sem a péntek este Augsburgban ikszelő Stuttgart nem tudott ellépni a sereghajtótól.

LABDARÚGÁS
NÉMET BUNDESLIGA
Freiburg–Schalke 4–0 (Gregoritsch 7., 35., Höler 52., Ginter 82.)

Rovatok