Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlait kiállították, a Leipzig kikapott Leverkusenben

2023. április 23., vasárnap 19:42

Az RB Leipzig a Bajnokok Ligája-indulásért folyó verseny szempontjából fájdalmas, 2–0-s vereséget szenvedett a Bayer Leverkusen vendégeként. A lipcsei együttes ráadásul emberhátrányban fejezte be a mérkőzést, miután a magyar válogatott csapatkapitányát, Szoboszlai Dominikot a 85. percben második sárga lappal kiállította a játékvezető.

A sérült Gulácsi Pétert nélkülözte a lipcsei együttes, Szoboszlai Dominik és a csapatkapitány Willi Orbán viszont ott volt a kezdőcsapatban az Európa-ligában elődöntős – és a nyolcaddöntőben a Ferencvárost búcsúztató – gyógyszergyáriak ellen. Szoboszlait a 85. percben, 1–0-s állásnál második sárga lappal kiállította a játékvezető.

Pedig nem így indult a mérkőzés, a vendégcsapat mezőnyfölényben futballozott az első perctől kezdődően, és jóval több helyzetet is dolgozott ki ebből, mint a Leverkusen, az első játékrész hajrájában Adam Hlozek révén mégis a Bayer szerzett vezetést (1–0). Nem sokkal később Szoboszlai látványos tekerésével egyenlíthetett volna a Leipzig, de Lukas Hrádecky kapus a helyén volt.

A második félidőben a csereként beállt Christopher Nkunku előtt adódott több egyenlítési lehetőség is, de a hosszú sérülésből felépült, mindössze az előző fordulóban visszatért franciának sem volt szerencséje. A vendégek sorsa a 85. percben pecsételődött meg, amikor a meglóduló Moussa Diabyval szemben Szoboszlai szabálytalankodott a tizenhatoson belül, amiért a magyar középpályás megkapta a már emlegetett második sárga lapját, a Leverkusen pedig tizenegyeshez jutott. A büntetőt Nadiem Amiri értékesítette (2–0).

Az ötödik helyen álló Leipziget négy pontra közelítette meg a tabellán a Leverkusen, amely február 19. óta veretlen a Bundesligában. A forduló zárómérkőzését játszó Union Berlinen múlik, hogy Willi Orbánék a vereséggel egy- vagy kétpontos hátrányba kerülnek a BL-indulást jelentő negyedik helyhez képest.

Ha az Union nyer a Mönchengladbach otthonában, úgy a tabella harmadik helyére lép fel, s a délután a Schalkét kiütő Freiburg csúszik vissza a negyedik pozícióba – utóbbi 53 pontos, míg a Lipcse maradt 51.

LABDARÚGÁS
NÉMET BUNDESLIGA
Leverkusen–RB Leipzig 2–0 (Hlozek 40., Amiri 86. – tizenegyesből)

(MTI/Index)

Rovatok