Index Vakbarát Hírportál

A felépült Schäfer András dobogós csapatba térhet vissza – Gladbachban nyert az Union

2023. április 24., hétfő 08:47

Az Union Berlin 1–0-ra győzött Mönchengladbachban a német labdarúgó-bajnokság 29. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

Az Union abban a tudatban léphetett pályára a középmezőnyhöz tartozó rivális otthonában, hogy egy győzelemmel visszaszerezheti a dobogó harmadik fokát, ráadásul a Leverkusen ellen vereséget szenvedő, jelenleg ötödik, így már épp nem Bajnokok Ligája-induló helyen álló RB Leipziggel szemben egy forduló alatt be sem hozható lépéselőnybe kerülhet.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, noha a Gladbach valamivel többet birtokolta a labdát, és eggyel több kaput eltaláló kísérlete is volt. A játékrész legnagyobb lehetőségét mégis a berlini Kevin Brehens hagyta ki a 22. percben.

Fordulás után átvette az irányítást az Union, s a 60. percben Sheraldo Becker találta el kapásból remekül a Jerome Roussillon által a védővonal mögé emelt, aláhulló labdát – 15 méterről a rövid alsóba továbbítva azt (0–1). Mint később kiderült, ez volt a meccs egyetlen, így pedig a vendégek számára három pontot érő találata.

A lábtörése után felépülőben lévő, csütörtökön már teljes értékű edzésmunkát végző Schäfer András nem volt keretben a fővárosiaknál.

Sikerével a Berlin két ponttal előzi meg a negyedik Freiburgot és néggyel az ötödik helyen álló Lipcsét.



LABDARÚGÁS
NÉMET BUNDESLIGA
Borussia Mönchengladbach–Union Berlin 0–1 (0–0)

(MTI / Index)

Rovatok