Index Vakbarát Hírportál

Guardiola: Fontos, de nem mindent eldöntő győzelmet arattunk

2023. április 27., csütörtök 10:30

Szerényen értékelt Josep Guardiola vezetőedző, miután csapata, a Manchester City 4–1-re legyőzte a vendég Arsenalt az angol labdarúgó-bajnokság 33. fordulójának szerdai csúcsrangadóján, ezzel nagy lépést tett a címvédés felé.

A mérkőzést megelőzően az Arsenal ötpontos előnnyel vezette a tabellát, de a City sikerével két pontra felzárkózott, emellett két meccsel kevesebbet játszott riválisánál. 

Még mindig az Arsenal áll az élen, és tudom, hogy ez naivan hangzik, de mi továbbra is másodikok vagyunk. Azt elismerem, hogy kedvező helyzetben vagyunk, mivel saját kezünkben van a sorsunk. Persze azt a két meccset még meg is kell nyernünk

– jelentette ki a spanyol tréner, akinek bizakodásra adhat okot, hogy a Bajnokok Ligájában elődöntős tanítványai sorozatban hét győzelemnél járnak a Premier League-ben.

Az előzőleg tíz fordulón keresztül veretlen Arsenal kispadján ülő Mikel Arteta elismerte, hogy a jobb csapat nyert.

Az első fél órában nem tudtuk felvenni a tempót a csúcsformában lévő ellenféllel. A szezon előtt a szakértők a hatodik-hetedik helyre vártak bennünket, de most öt meccsel a vége előtt elsők vagyunk. Igaz, ebből az ötből mindet meg kéne nyernünk, hogy versenyben maradjunk 

– tette hozzá a szintén spanyol vezetőedző.

Az angol bajnoksághoz kapcsolódó hír, hogy a másodosztályban listavezető Burnley után a Sheffield United is bebiztosította feljutását azzal, hogy szerdán 2–0-ra legyőzte a West Bromwich Albiont. A Sheffield legutóbb 2019 és 2021 között szerepelt az élvonalban. A harmadik feljutó helyért a Championship 3–6. helyezettje vív majd rájátszást.

Rovatok