Index Vakbarát Hírportál

40 éve nem látott bravúrt értek el a Barcelona ellen

2023. április 27., csütörtök 08:38

A spanyol labdarúgó-bajnokság hétközi, 31. fordulójában azok után, hogy szerdán a Real Madrid váratlanul, 4–2-re kikapott a Girona vendégeként, csütörtökön este az éllovas Barcelona is kapitulált: a katalánok a Rayo Vallecano otthonában szenvedtek vereséget.

A tabella kilencedik helyén álló hazaiak Álvaro García 19. percben szerzett góljával szerezték meg a vezetést, amelyet a második félidő elején Fran García duplázott meg. A gránátvörös-kékek erejéből Robert Lewandowski révén a hajrában csupán a szépítésre futotta, így pont nélkül maradtak.

Érdekesség, hogy a Rayo edzője, az egykori kiváló labdarúgó, Andoni Iraola negyedik bajnoki meccsén is veretlen maradt csapatával a Barca ellen, erre pedig legutóbb Javier Clemente volt képes, 1983-ban, 40 évvel ezelőtt…

A Barcelona hét fordulóval a bajnokság vége előtt így is kényelmes, 11 pontos előnnyel vezeti a tabellát az ősi rivális Real Madrid előtt, míg a másik fővárosi alakulatot, az Atléticót – amely csütörtökön este 3–1-re verte a Mallorcát – 13 egységgel előzi meg.

Rovatok