Index Vakbarát Hírportál

A félidei szünet után feltámadt a Tottenham a Manchester United ellen

2023. április 28., péntek 09:32

A Bajnokok Ligája-indulásért küzdő Newcastle United 4–1-re nyert az utolsó előtti Everton vendégeként az angol labdarúgó-bajnokság 33. fordulójának csütörtöki játéknapján, melyen 2–2-es döntetlent játszott egymással Londonban a Tottenham Hotspur és a Manchester United.

A harmadik helyét megerősítő Newcastle egy ideig nem találta a fogást a liverpooli riválison, de a 28. percben így is egygólos előnybe került. A szünet előtt egyenlíthetett volna a kiesés elkerüléséért küzdő Everton, ám a gólt les miatt érvénytelenítették. Fordulás után a vendégek hatékonyan őrizték a minimális előnyt, majd az utolsó 20 percben négy gól is esett, de ebből csak egyet szerzett a hazai csapat, így a Newcastle újabb lépést tett a dobogós helyezésének megőrzése és a BL-csoportkörös szereplés kiharcolása felé.

A játéknap rangadóján a múlt vasárnap Newcastle-ben 6–1-es vereséget szenvedő Tottenhamnek a Manchester Uniteddel szemben kellett volna kiengesztelnie szurkolóit, a félidőben azonban a vendég Vörös Ördögök vezettek 2–0-ra. A szünet után más felfogásban folytatta a meccset a Spurs, amely a 79. percre ledolgozta hátrányát és így egy pontot otthon tartott.

Premier League, 33. forduló:

Everton-Newcastle United 1–4 (0–1)
Southampton–Bournemouth 0–1 (0–0)
Tottenham Hotspur–Manchester United 2–2 (0–2)

szerdán játszották:

Manchester City–Arsenal 4–1 (2–0)
Nottingham Forest–Brighton 3–1 (1–1)
Chelsea–Brentford 0–2 (0–1)
West Ham United–Liverpool 1–2 (1–1)

kedden játszották:

Wolverhampton Wanderers–Crystal Palace 2–0 (1–0)
Aston Villa–Fulham 1–0 (1–0)
Leeds United–Leicester City 1–1 (1–0)

MTI

(Borítókép: Gól a Tottenham–Manchester United-meccsen. Fotó: Shaun Botterill / Getty Images) 

Rovatok