Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai Dominik elvarázsolta a lipcsei közönséget, pedig eltiltás miatt nem is játszhatott

2023. április 29., szombat 17:37

A német labdarúgó-élvonal (Bundesliga) 30. fordulójában a Szoboszlai Dominikot eltiltás miatt nélkülöző RB Leipzig 1–0-s győzelmet aratott a Hoffenheim ellen, míg a Freiburg fontos győzelmet zsebelt be Kölnben.

Ezúttal a magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik nélkül állt fel az RB Leipzig, mivel a 22 éves középpályást múlt héten a Leverkusen ellen kiállították. A lipcseiek három támadóval a kezdőcsapatban rohamozták a Hoffenheim kapuját, és Christopher Nkunku a 28. percben meg is szerezte a vezetést a hazaiaknak. 

A második félidőben André Silva duplázhatta volna meg a Leipzig előnyét, de a portugál válogatott csak a keresztlécet találta el. Ezzel egy időben a Hoffenheim nem tanúsított különösebb veszélyt ellenfele kapujára, így változás nem történt az eredményben, 1–0-ra nyert a Leipzig, és begyűjtötte a három pontot. 

A mérkőzés után a súlyos sérülésből lábadozó Gulácsi Péter kisfia és az eltiltás miatt a partvonalon túlra szorult Szoboszlai Dominik focizott. A videót Gulácsi Péter felesége osztotta meg a közösségi médiában. 

A szombat délután további mérkőzésein a Freiburg idegenben győzte le 1–0-ra a Kölnt, a győztes találatot az 54. percben Ritsu Doan szerezte. A magyar válogatott támadója, Sallai Roland a kispadon kezdte a találkozót, és a 72. percben lépett pályára.

A Freiburg győzelmével őrzi a tabellán elfoglalt negyedik helyét, amely még Bajnokok Ligája-indulást ér a következő szezonban, míg a Leipzig az ötödik helyen áll. 

Bundesliga, 30. forduló

(Borítókép: Szoboszlai Dominik a Német Kupa negyeddöntőjében a RB Leipzig–BVB Dortmund-mérkőzésen 2023. április 5-én. Fotó:  Ronny Hartmann / AFP)

Rovatok