Index Vakbarát Hírportál

Hátrányból fordítva nyert a Zalaegerszeg a kiesési rangadón

2023. április 29., szombat 16:26

A Magyar Kupa szerdai döntőjére készülő Zalaegerszeg hátrányból fordítva 2–1-re győzött Mezőkövesden a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának szombati kiesési rangadóján.

Mindkét csapat óvatosan kezdett, így a két büntetőterület közötti mezőnyjátékkal teltek a percek, a kapuk pedig egyáltalán nem forogtak veszélyben. A Mezőkövesd megszállta a saját térfelét, így valamelyest a Zalaegerszegnél volt többet a labda, de támadásaiból hiányzott az elképzelés, ezzel szemben a szórványos hazai kontrák között voltak ígéretesek.

Egy ilyen gyors ellenakcióból a matyóföldiek szereztek vezetést. A gól nem változtatott a játék képén, a ZTE meddő mezőnyfölénye kevés volt az egyenlítéshez a szünetig.

A térfélcserét követően is hasonló mederben folyt a mérkőzés, a szünetben hármat cserélő kék-fehéreknek mégis sikerült egyenlíteniük, méghozzá éppen egy friss ember, Tajti szabadrúgásgóljával. Döntetlennél ismét elsősorban a biztonságra törekedett mindkét együttes.

A meccset a zalaiak egy másik csereembere, Mim döntötte el egy szöglet utáni szép lövéssel. A hátralévő bő negyedórában a hármas csere ellenére sem tudott újítani a Mezőkövesd, amely így pont nélkül maradt a kiesési rangadón, sőt a ZTE járt közelebb az újabb gólhoz, de egy ízben a keresztléc segítette ki Piscitellit.

A Budapest Honvéd sem nyert 

A kiesés elkerüléséért küzdő Honvéd 2-2-es döntetlent játszott a Kisvárda vendégeként.

Sokkal jobban kezdte a mérkőzést a hazai csapat, amely helyzeteket is rendre kialakított, de Szappanos kapus az elején útját állta a kisvárdai próbálkozásoknak. A hazaiak aztán az első fél óra végéhez közeledve egy szabadrúgás-kombinációból megszerezték a vezetést, de nem sokáig örülhettek, négy perccel később ugyanis egy szöglet után sikerült egyenlítenie a Honvédnak. A szünetig maradt a várdai fölény, de újabb gól nem esett.

Fordulás után változatlanul a hazaiak erőltették jobban a támadásokat, próbálkozásaiknak pedig 20 perc elteltével meg is lett az eredménye: Mesanovic megszerezte a második gólját a mérkőzésen, ezzel ismét a Kisvárda volt előnyben.

A folytatásban többet birtokolta a labdát a Honvéd, és támadásban is feljavult, melynek nyomán a hajrá kezdetén ismét egyenlített.

Az utolsó 10 percben jelentős változás már nem történt, csalódottságra pedig inkább a kisvárdaiaknak lehet okuk, a Honvéd ugyanis megharcolt azért az egy pontért, melyet végül megszerzett.

OTP Bank Liga, 29. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC–ZTE FC 1–2 (1–0)
Kisvárda–Budapest Honvéd 2–2 (1–1)

Rovatok