Index Vakbarát Hírportál

A Liverpool őrült meccsen, hihetetlen végjátékban győzte le a Tottenhamet

2023. április 30., vasárnap 20:28

A Premier League 34. fordulójának vasárnapi rangadóján a Liverpool egészen elképesztő meccsen győzte le a Tottenham együttesét.

Gálának indult, végül kiizzadt siker lett belőle – nagyjából így lehetne összefoglalni a találkozót.

A hazaiak ugyanis a 15. percben már 3–0-ra (!) vezettek, Curtis Jones, Luis Díaz és Mohamed Szalah sokkolta a londoniakat az első negyedórában. 

Érdekesség, hogy a legutóbbi idegenbeli meccse is tragikusan indult a Spursnek, a Newcastle otthonában a 21. percben már 5–0-ra vezettek a szarkák, a vége akkor 6–1 lett...

Most korábban jött a szépítés, Harry Kane találatával  még a szünet előtt kettőre csökkentették hátrányukat a vendégek, sőt a félidő hajrájában a helyzeteik alapján akár még egyenlíthettek is volna. A második játékrész is kimondottan jó iramban telt, mindkét oldalon nagy helyzetekkel, ám az utolsó negyedóráig nem változott az eredmény. A 77. minutumban aztán Romero nagyszerű labdát tálalt Szon Hungmin elé, a dél-koreai pedig gólra váltotta a ziccert. 

A 93. percben pedig a csereként beálló Richarlison révén lett teljes a talpra állás, a brazil támadó egy szabadrúgást fejelt a kapuba.

A slusszpoén viszont még hátravolt: egy óriási védelmi hibát kihasználva Diogo Jota gyakorlatilag a középkezdés után megszerezte a Liverpool negyedik, győztes találatát!  A két találat között 99 másodperc telt el, ebben pedig a vendégek nagyjából másfél perces gólöröme is benne volt...

A két csapat Jürgen Klopp alakulata győzelmének köszönhetően helyet cserélt a tabellán, a Liverpool ötödik, a Tottenham pedig a hatodik. 

Rovatok