Index Vakbarát Hírportál

Megható pillanatok: 102 éves szurkoló végezte el a kezdőrúgást

2023. április 30., vasárnap 16:57

A dobogóért harcoló Debrecen hazai környezetben 2–0-ra nyert a kiesés elől menekülő MOL Fehérvár FC ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának vasárnapi mérkőzésén. A mérkőzés kezdőrúgását egy 102 (!) éves debreceni szurkoló, Sanyi bácsi végezte el.

A családtól születésnapra kapott ajándék gyanánt az idős drukkert Dzsudzsák Balázs kísérte a kezdőkörbe, a Nagyerdei Stadionban mindenki felállva ünnepelte Sanyi bácsit.

A magyar szövetség fellebbviteli bizottsága a héten egy mérkőzésre mérsékelte Dzsudzsák Balázs eltiltását, így a válogatottsági rekorder csapatkapitány visszatérhetett a pályára.

Az első félidőben kiegyenlített játékot és kevés helyzetet láthatott a debreceni közönség, a fordulást követően azonban a házigazda vette át az irányítást. A 48. percben még a kapufa megmentette a vendégeket, 

négy perccel később azonban Dorian Babunski közeli lövésénél már megszületett a hazai vezetés. A macedón támadó kis híján duplázott, ám másodszorra – ha centikkel is – lesről talált be.

A fehérváriak támadásaiban nem volt komoly veszély, a három pontot pedig a csereként pályára lépő Bódi Ádám – aki még 2017-ben bajnoki ezüstöt nyert a fehérváriakkal – biztosította be a 82. percben egy gyönyörű szabadrúgással. A vendégek a találkozó hajrájában Kasper Larsen kiállítása miatt emberhátrányban futballoztak.

OTP Bank Liga, 29. forduló:
Debreceni VSC–MOL Fehérvár FC 2–0 (0–0)

Rovatok