Index Vakbarát Hírportál

Ismét a 2006-os világbajnokság hősét ünneplik Olaszországban

2023. május 2., kedd 08:54

Az olasz másodosztályú labdarúgó-bajnokság 35. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén a Frosinone hazai pályán 3–1-re legyőzte a Reggina alakulatát, ezzel három körrel a pontvadászat vége előtt biztossá vált, hogy feljutott a Serie A-ba. A csapat vezetőedzője az a Fabio Grosso, akinek elévülhetetlen érdemei voltak Olaszország 2006-os vb-győzelmében.

A szezonban végig magabiztos és kiegyenlített teljesítményt nyújtó kiscsapat 35 játéknap után immáron 81 pontot gyűjtött, s bár a bajnoki címet a hátralévő három mérkőzésen még elbukhatja – jelenleg ugyanis négy egység az előnye a második Genoa előtt –, a harmadik Bari hátránya már 10 pont Grossóék mögött, így az automatikus feljutást érő első két hely valamelyikét már biztosan megszerezték.

A Frosinone története során harmadszor szerepelhet majd a Serie A-ban, a 2015/16-os, valamint a 2018/19-es idényt követően, amelyeket egyaránt a kieső, 19. helyen zárt.

Grosso nevét a 2006-os németországi foci-vb-n ismerte meg a futballvilág, ahol a végső győztes olasz csapat meghatározó védője volt, ráadásul a németek elleni elődöntő hosszabbításában ő szerezte az első találatot, a franciák elleni fináléban pedig a tizenegyespárbaj során ő értékesítette a mindent eldöntő büntetőt.

Rovatok