Index Vakbarát Hírportál

Willi Orbán: Óriási lenne, ha ismét bejutnánk a döntőbe

2023. május 2., kedd 10:52

Willi Orbán, az RB Leipzig labdarúgócsapatának magyar válogatott csapatkapitánya nagy várakozással tekint a Freiburg elleni mai, idegenbeli Német Kupa-elődöntőre.

Esélyünk van arra, hogy öt éven belül negyedszer is bekerüljünk a fináléba. Óriási lenne, ha ismét bejutnánk a döntőbe. A tavalyi kupagyőzelem az első lépés volt a címek tekintetében, de még éhesek vagyunk a sikerre

– fogalmazott a védő a Kickernek adott interjúban.

Orbán szerint a címvédő nem számít favoritnak az elődöntőben, 50-50 százalék esélyt ad mindkét csapatnak.

Ha papíron összehasonlítjuk a két csapat piaci értékét, akkor előrébb tartunk, de amikor elkezdődik a mérkőzés, ez mit sem fog számítani. Az lesz a döntő, hogy ki akarja jobban a továbbjutást, és ki akar ezért jobban megküzdeni

– mondta.

A két együttes tavaly a döntőben csapott össze egymással  Orbán mellett a jelenleg sérüléséből lábadozó Gulácsi Péter, illetve a másik oldalon Sallai Roland is ott volt a pályán , a lipcseiek 11-esekkel győztek. Ezúttal várhatóan Szoboszlai Dominik is kezdő lesz az RB Leipzigben.

A keddi csata továbbjutója a június 3-ai, berlini döntőt is jó esélyekkel várhatja, miután a másik ágon szerdán  a bajnokságban kiesés ellen küzdő VfB Stuttgart és a kilencedik helyen álló Eintracht Frankfurt csap össze egymással.

Rovatok