Index Vakbarát Hírportál

Adótartozás miatt végrehajtási eljárás indult az Újpest ellen

2023. május 3., szerda 11:01

Sajtóértesülések szerint a NAV adótartozás miatt végrehajtási eljárást indított az újpesti labdarúgócsapatot fenntartó Újpest 1885 Kft. ellen április végén.

A g7.hu-nak nyilatkozott Berta Csaba, a cég ügyvezető igazgatója, akinek véleménye szerint egy késői adóbefizetés miatt indítottak ellenük végrehajtást. Mint kiemelte, mostanra már rendezték a tartozást, így amint ennek adminisztrációja átfut a rendszeren, az eljárás törlésre kerül.

Az újpesti klub helyzete egyébként sem egyszerű, mivel jelenleg is zajlik a következő bajnokságra vonatkozó licenceljárás, amelyben a lila-fehérek első fokon nem kapták meg az induláshoz szükséges engedélyt.

A Magyar Labdarúgó-szövetség nagyon szigorúan kezeli az ehhez hasonló helyzeteket, mivel annak ellenére, ha egy klub kiharcolta az élvonalbeli tagságot, de közben köztartozása van, nem indulhat el az NB I-ben. Az Újpest minden bizonnyal nem végez kiesőhelyen az idei bajnokságban – jelenleg nyolc pont választja el a 10. helyezett Budapest Honvédtól négy fordulóval a vége előtt –, de egyelőre nem garantált élvonalbeli indulása.

Ez azért is érdekes, mert az Újpest azon kevés NB I-es csapatok egyike, amely nincs kormányközeli tulajdonban vagy vezetés alatt.

A g7.hu hozzáteszi, hogy miközben a magyar első osztályú bajnokság ligaszinten már négy éve sokmilliárdos nyereséget termel, az Újpest viszont ugyanebben az időszakban folyamatosan veszteséges volt, és összesen másfél milliárd forintnyi veszteséget volt kénytelen elkönyvelni.

Rovatok