Index Vakbarát Hírportál

Elindultak Budafokról a szurkolói különvillamosok a kupadöntőre

2023. május 3., szerda 18:39

Elindultak Budafok központjából, a Városház térről a Puskás Arénáig egyedi útvonalon közlekedő szurkolói különvillamosok, amelyek a 19.30-kor kezdődő labdarúgó Magyar Kupa-döntőre szállítják a fővárosi együttes szimpatizánsait a Zalaegerszegi TE elleni összecsapásra.

Amikor biztossá vált, hogy a XXII. kerületiek csapata bejutott a döntőbe, Budafok-Tétény önkormányzata Karsay Ferenc polgármesterrel az élen bámulatosan kreatív megoldást talált ki arra, hogyan szállítsa a BMTE szurkolóit. 

Elintézték a BKK-nál, hogy két különvillamos közvetlen útvonalon közelítse meg a mérkőzés helyszínét a városnegyed központjából, a Városház térről indulva.

Ha a rendes járatokat nézzük, nincs közvetlen viszonylat a két pont között. A 47-es és az 56-os a Nagytétényi úton és a Fehérvári úton tart a Móricz Zsigmond körtér felé, az 1-es villamos vonala pedig derékszögben metszi a két előbbi járat útvonalát az Etele út és a Fehérvári út találkozásánál, hogy aztán a Rákóczi hídon átkelve a Duna felett, a Róbert Károly és a Hungária körúton haladva elérje a Puskás Arénát.

Csakhogy váltóállítással megoldható, hogy a két különvillamos a Fehérvári út–Etele út kereszteződésénél jobbra kanyarodjon, és ezt meg is szervezték a BKK jóvoltából, így átszállás nélkül jutnak el a BMTE szurkolói Budafokról a Puskás Arénába.

A másodosztályú együttes nem számít esélytelennek, az elődöntőben és a negyeddöntőben is élvonalbeli riválist búcsúztattak.

A Puskás Arénában mindenképpen új győztest avatnak, a Zalaegerszegi TE drukkerei közül mintegy 800-an különvonattal érkeznek a fővárosba, azokon felül, akik a gépkocsival érkeznek.

(Borítókép: Németh Kata / Index)

Rovatok