Index Vakbarát Hírportál

Végleg bedobta a törülközőt a Real Madrid

2023. május 3., szerda 06:05

Ha esetleg bárkinek is kétségei voltak afelől, hogy a 14-szeres győztes Real Madridot már csak a Bajnokok Ligája, a Manchester City elleni elődöntő és a szombati Király Kupa-finálé érdekli, akkor ezek kedd este szertefoszlottak. A La Liga címvédője a spanyol bajnokság 33. fordulójában 2–0-ra kikapott San Sebastianban a Real Sociedadtól, és mivel a Barcelona 1–0-ra legyűrte az Osasunát, öt fordulóval a befejezés előtt már 14 pont a katalánok előnye.

Carlo Ancelotti, a Real Madrid edzője nem veti be legjobbjait, amikor a bajnoki cím sorsa eldőlt, és szombaton Sevillában Király Kupa-döntő lesz az Osasuna ellen, majd utána jön a Manchester City elleni BL-elődöntő párharca. 

Kedd este a bajnok San Sebastianba látogatott, de a Real Sociedad ellen hiányzott a kezdő tizenegyből öt kulcsjátékos, ilyen-olyan okokból: Benzema, Vinícius Jr., Modric, Valverde és Camavinga. Nem is ment a játék a csapatnak, 20-ra vereséget szenvedett úgy, hogy a 61. percben Carvajalt még ki is állították. Telt ház, 35 314 néző látta a meccset a Reale Arenában.

Az első gólt a japán Kubo rúgta Éder Militao átadásából, apró probléma, hogy a brazil védő a Real Madrid játékosa. A második gól Barrenetxea szerzeménye. 

Az éllovas Barcelona Jordi Alba góljával kiizzadta az 10-s győzelmet az Osasuna ellen a Camp Nouban. Így örültek a katalánok az immár 14 pontos előnyüknek:

 Május 14-én, a 34. fordulóban az Espanyol otthonában, a városi derbin ünnepelheti a Barca a bajnoki címet. 

(Borítókép: Real Madrid -  Real Sociedad mérkőzés  2023. május 2-án. Fotó:  Helios de la Rubia  / Getty Images)

Rovatok