Index Vakbarát Hírportál

Hat év börtönre ítélték a futballistából lett drogbárót

2023. május 4., csütörtök 14:37

Sergio Contreras Pardo beismerte, hogy kábítószer-kereskedő bandát vezetett, hat év börtönbüntetésre ítélték. A Koke művésznéven futballozó játékos korábban a Marseille és a Sporting csapatában is játszott.

Hat év letöltendő börtönbüntetésre ítélték Sergio Contreras Pardót, a labdarúgásban ismertebb nevén Kokét. Fontos megjegyezni, hogy nem összekeverendő a megegyező művésznéven korábban az Atlético Madridban futballozó Kokéval. A jelenleg 40 éves korábbi középcsatárt 2019 novemberében tartóztatták le 29 másik emberrel, és azzal gyanúsították, hogy drogkereskedő bandát vezetett.

A bűnszervezetben kábítószer előállításával, beszerzésével és terjesztéssel is foglalkoztak. Kokét 2021 júliusában 15 ezer eurós óvadék fejében kiengedték az őrizetből, és szabadlábon védekezhetett. A május eleji tárgyaláson bűnösnek vallotta magát. Az őszinteség kifizetődött, az ügyészség eredetileg 16 év börtönbüntetést kért a korábbi labdarúgóra, végül tíz évvel kevesebbre ítélték – írta meg a 24.hu

A bűnbanda leginkább marihuánával és származékaival üzletelt, de néha kokainnal is kereskedett – írja a Mirror.

A 2019-es rajtaütéskor a spanyol rendőrség egy konténer fokhagymaszállítmányba elrejtett, 350 ezer font értékű kokaint és marihuánát talált.

Koke a Málagában kezdte meg karrierjét, később a Marseille és a Sporting csapatában is játszott. Többek között megfordult Görögországban, az Egyesült Államokban, Azerbajdzsánban, Németországban, Indiában és Bolíviában is. 2005-ben a Marseille színeiben Intertotó-kupát nyert, 2008-ban és 2010-ben a görög bajnokságban ezüstérmes lett a Árisz Szaloníkivel, 2012-ben pedig az Azeri Kupát emelhette magasba az FK Bakuval. 

Rovatok