Index Vakbarát Hírportál

A 99. percben jött a dráma, kikapott a Brightontól a Manchester United

2023. május 5., péntek 06:42

A Brighton a 99. percben, tizenegyesből szerzett góllal 1–0-ra legyőzte a vendég Manchester Unitedet az angol labdarúgó-bajnokság 28. fordulójából elhalasztott és csütörtökön pótolt mérkőzésén.

A mérkőzés felnőtt az előzetes várakozásokhoz, no nem az idény előttiekhez, amikor még csak kevesen mertek volna arra tippelni, a Brighton a végsőkig harcban lehet az európai kupaindulásért, sőt, öt fordulóval a vége előtt a Bajnokok Ligája-indulásra is lesz matematikai esélye…

A találkozó első félidejében a Manchester United alakított több helyzetet, az erre az idényre megtalált, korábban a Brighton tartalékainál is alig-alig szóhoz jutó, 32 esztendős Jason Steele kétszer is bravúrral védett. A második félidő már a házigazdáról szólt leginkább, a „sirályok” tizenöt(!) gólszerzési kísérlettel próbálkoztak a 45 perc alatt, igaz, egyik után sem kellett olyan nagy bravúrt bemutatnia David de Geának.

A dráma a 99. percben jött el, miután a videobíró segítségével Andre Marriner büntetőt ítélt a Brightonnak. A csapat argentin világbajnoka, Alexis Mac Allister pedig értékesítette is azt (1–0).

A hazai együttes ezzel a sikerrel feljött a tabellán a hatodik, európai kupaszereplést érő helyre. A Manchester United maradt a negyedik helyen, az előnye négy pont az ötödik helyezett – egy meccsel többet játszott – Liverpoollal, s nyolc a még mindig egy bajnokival elmaradásban lévő, mögöttük loholó Brightonnal szemben.

(MTI/Index)

Rovatok