Index Vakbarát Hírportál

A Honvéd legyőzte a Kecskemétet, megvan az FTC 34. bajnoki aranya

2023. május 5., péntek 20:27

A második helyen álló Kecskemét abban a tudatban utazott a kiesés elkerüléséért küzdő Honvéd otthonába, hogy ha kikap, lemondhat a matematikai esélyéről is annak, hogy beérje még a NB I-ben listavezető Ferencvárost. Avagy másik oldalról nézve a dolgot: az FTC újabb, sorozatban ötödik bajnoki címét egy Kispest-siker tehette biztossá péntek este. Így lett.

Az első félidőben a Kecskemét játszott valamivel veszélyesebben, de összességében mindkét csapatból hiányzott az átütő erő. Fordulás után megint csak a fehér mezes vendégek kezdtek jobban, a vezetést mégis a Honvéd szerezte meg, néhány igencsak feszült pillanatot követően...

Előbb ugyanis úgy tűnt, a KTE jut majd tizenegyeshez Szuhodovszki Soma letalpalása miatt, ám hiába hívta ki a VAR-szoba Bognár Tamás játékvezetőt a monitorhoz, a játékvezető – a videobírói korszakban többnyire ritkán látott módon – kitartott a pályán hozott döntése mellett. Mit ad isten, a Honvéd a következő támadás végén Tamás Krisztián balról érkező, lapos centerezéséből megszerezte a vezetést Kerezsi Zalán révén (1–0).

Tíz perccel később ismét hiába reklamáltak tizenegyest a kecskemétiek – ezúttal kezezésért –, Bognár és a VAR-szoba a kirúgás mellett döntött.

A hajrá kezdetén Tóth Barnabásnak volt labdája az egyenlítéshez, de az egyszeres válogatott Szappanos Péter bravúrral, lábbal menteni tudta a bal alsóba tartó lövést.

A Honvéd kihúzta a hátralévő időt (nem kevesebb mint kilenc perc hosszabbítással!), 1–0-ra nyert, ezzel pedig nyomás alá helyezte a Mol Fehérvárt, amely a vasárnapi, Mezőkövesd elleni bajnokijának úgy futhat neki, hogy visszacsúszott a 11., már kiesést jelentő helyre.

S egyúttal az is eldőlt, a Ferencváros már nem veszítheti el vezető pozícióját (végelszámoláskor pontegyenlőségnél a több győzelem számít, ebben pedig már nem tud egalizálni a KTE) a 2022–2023-as idényben, azaz sorozatban ötödik bajnoki címét szerzi, története során pedig a harmincnegyediket a labdarúgó NB I-ben.

A zöld-fehérek szombaton délután a Kisvárdát fogadják – az előző idény dobogósa ellen ünnepelhetik hát meg az újabb trófeát.

LABDARÚGÓ NB I
30. FORDULÓ
Honvéd–Kecskemét 1–0 (Kerezsi 55.)

Rovatok