Index Vakbarát Hírportál

Lisztes a születésnapján is betalált, az FTC hazai győzelemmel ünnepelte az aranyat

2023. május 6., szombat 21:39

A Ferencváros 3–0-ra legyőzte a labdarúgó NB I 30. fordulójában a Kisvárdát, így győzelemmel ünnepelte, hogy egy nappal korábban matematikailag is bizonyossá vált a klub történetének élvonalbeli 34. bajnoki címe.

A Honvéd és a Kecskemét péntek esti bajnokiját követően a Ferencváros már abban a tudatban léphetett pályára a Kisvárda ellen, hogy matematikailag behozhatatlan előnyre tett szert az NB I élén, azaz megnyerte a 2022–2023-as kiírást. A zöld-fehérek klubcsúcsukat beállítva sorozatban ötödször kaparintották meg az élvonalbeli aranyat, történetük során immár a 34.-et.

Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző bátorította is a drukkereket, minél többen látogassanak ki az Üllői útra, hogy részesei legyenek az ünneplésnek. A parádé ígérete pedig megtette hatását, csaknem telt ház előtt indult útjára a labda a Groupama Arénában.

Az FTC már az első félidőben is óriási mezőnyfölényben futballozott, de ekkor még a videobíró kisegítette a Kisvárdát: Amer Gojak gólját les miatt, teljes joggal, nem adták meg. Fordulás után viszont nem kellett sok, a 49. percben Pászka Lóránd megszerezte a vezetést a bajnoknak (1–0).

Nem sokkal később ifj. Lisztes Krisztián is betalált, aki immár az ötödik gólját szerezte a zöld-fehéreknél az NB I-ben (2–0). Nem véletlenül beszélgettünk is vele a meccs előtt hosszabban...

A végeredményt a 63. percben Samy Mmaee állította be (3–0).

A többi pályán

A Vasas az Újpest vendégeként 1–1-es döntetlent játszott, ezzel életben tartotta bennmaradási reményeit. Ám az angyalföldiek idény végi búcsúja így is biztos lehet legkésőbb a forduló utolsó meccse után: ha a Fehérvár nyer a Mezőkövesd ellen.

A bronzcsatában a Paks és a DVSC gól nélküli döntetlent játszott egymással, ami igazából a Puskás Akadémiának lehet jó: a felcsúti együttes az utolsó három fordulóra egy pontra megközelítheti a pillanatnyilag még harmadik tolnaiakat, ha vasárnap legyőzi a ZTE-t (0–0).

Rovatok