Index Vakbarát Hírportál

Újabb trófeát nyert a Real Madrid, huszadszor emelhették magasba a királyi serleget

2023. május 7., vasárnap 01:41

A Real Madrid nyerte a labdarúgó Spanyol Király Kupát, miután a fináléban a fővárosiak 2–1-re legyőzték az Osasuna csapatát.

Hatalmas érdeklődés előzte meg a Spanyol Király Kupa döntőjét, azaz a Real Madrid–Osasuna-mérkőzést. A sevillai Estadio de La Cartuja stadion lelátója megtelt, a késő esti kezdés ellenére is kiváló hangulat fogadta a csapatokat. 

Nem tétlenkedett sokáig Carlo Ancelotti csapata, kicsivel több mint 100 másodperc eltelte után a labda már az Osasuna hálójában pihent. Vinícius Júnior bolondította a védőket a bal szélen, majd beadását először Federico Valverde még átlépte, Rodrygo elé került a labda, aki az ötös elől magabiztosan értékesítette a ziccert, 1–0!

Vinícius a továbbiakban is nagyon élt a pályán, a brazil villámléptű szélső passza után Karim Benzema is kihagyott egy helyzetet, majd Thibaut Courtoisnak akadt dolga a másik oldalon, de az egyenlítő Osasuna-gól nem született meg.

Nem úgy, mint az 57. percben, mikor egy bal oldalról érkező beadás után Lucas Torró elé került a labda, aki nem kérdezett, és tűpontosan kilőtte a jobb alsó sarkot, Courtois tehetetlen volt, egyenlített az Osasuna!

Nem tarthatott viszont olyan sokáig a pamplonai öröm, mivel Torró gólja után megrázta magát a Real, és nagyjából 10 perccel később újabb gólt szerzett. 

Megint Vinícius bolondította védőit a szélen, majd próbálkozott beadással, amelyet először a védelem kivágott, de a kipattanót Kroos kapura tűzte, lövése megpattant, és éppen Rodrygo elé került, aki nem hibázott, és szerezte meg saját maga és csapata második gólját.

Erre már nem volt válasza az Osasunának, a Real Madrid története 20. Király Kupa-győzelmét ünnepelheti, amely egyes számítások szerint a klub 100. nagy trófeája. Sőt, a 20 esztendős Eduardo Camavinga is történelmet írt, mivel a francia középpályás gyűjteménye immár teljes, minden elérhető nagy trófeát megnyert a Real Madriddal. Soha senki nem érte ezt el ilyen fiatalon a madridiak történetében.

Nagy ünneplés viszont nem lesz Carlo Ancelotti csapatánál, az elhódított trófeát nem ünneplik meg egyelőre szurkolóikkal, mivel minden koncentrációjuk a jövő keddi, Manchester City elleni Bajnokok Ligája-elődöntőre összpontosul.

Spanyol Király Kupa, döntő
Real Madrid–Osasuna 2–1 (1–0)  

(Borítókép: Getty Images) 

Rovatok