Index Vakbarát Hírportál

Remek rangadót nyert, tapad a Manchester Cityre az Arsenal

2023. május 7., vasárnap 19:30

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 35. fordulójában az Arsenal 2–0-re legyőzte idegenben a Newcastle Unitedet.

Az idény nagy részében éllovas „ágyúsok” áprilisban egymást követő négy meccsen maradtak nyeretlenek, a Manchester Citytől elszenvedett kiütés után pedig a címvédő kezébe került az aranyérem sorsa.

Ezzel mintha lekerült volna a teher a londoniakról, a városi rangadón könnyedén verték meg a Chelsea-t, de a rivális sem panaszkodhatott, hiszen az előző három fordulóban a Tottenham (6–1), az Everton (4–1) és a Southampton (3–1) is nagy pofont kapott.

Az összecsapáson a Newcastle kezdett jobban, Jacob Murphy már a második percben kapufát lőtt, majd tizenegyest kapott a házigazda – hogy aztán a videózás után Jakub Kiwior mozdulata mégse eredményezzen büntetőt.

És ahogyan ilyenkor lenni szokott, a vendégek szerezték meg a vezetést, az első negyedóra végén Jorginho előkészítése után a Chelsea ellen duplázó Martin Ödegaard lőtte ki a bal alsót (0–1).

A 24 éves középpályás nyolc gólpassz mellett már a 15. gólját szerezte meg a PL-idényben, ezzel beérte Gabriel Martinellit a házi rangsor élén.

Nem sokkal később jöhetett volna a brazil szélső válasza, tekerését viszont a remek évet futó Nick Pope hárította, ahogyan Bukayo Saka ziccerénél is résen volt.

A hazaiak Joe Willock hatalmas helyzetével válaszoltak, Aaron Ramsdale lábbal mentett.

A paprikás hangulatú játékrész maratoni hosszabbításában Ödegaard ziccerénél is bravúrt mutatott be az angol kapus, így egygólos differenciával mehettek pihenőre a felek.

A fordulást követően újabb kapufát jegyezhettünk fel a Newcastle neve mellé, Alexander Isak fejesénél segítette ki Ramsdale-t – aki pillanatokkal később bravúrral őrizte meg a vezetést Fabian Schär bólintásánál.

Még mindig csak az 51. percben jártunk, amikor már a harmadik „majdnemgólt” láthattuk a második félidőben, Gabriel Martinelli pazar tekerése a lécen csattant.

Egyórányi játékhoz közeledve Willockot szerelték az utolsó pillanatban, majd Schär lövése már a kapuban kötött ki – pechjére Martinelli beadása után a sajátjában... (öngól 0–2).

A hajrában a másik kapuba is betalálhatott volna, ez azonban neki sem és a ráadásban Allan Saint-Maximinnek sem jött össze ezen a napon.

Sikerével az Arsenal egy pontra zárkózott a Manchester Cityre, de a címvédőnek eggyel több meccse van hátra. A Newcastle Unitedet este megelőzhette volna a Manchester United, de kikapott Londonban a West Ham Unitedtől.

PREMIER LEAGUE

35. FORDULÓ

Newcastle United–Arsenal 0–2 (Ödegaard 14., Schär 72. – öngól)

West Ham United–Manchester United 1–0 (Benrahma 27.)

Az élmezőny állása: 1. Manchester City 82 pont (89–31, 34 meccs), 2. Arsenal 81 (83–39), 3. Newcastle United 65 (61–29, 34), 4. Manchester United 63 (49–41, 34), 5. Liverpool 62 (67–42), 6. Tottenham 57 (64–57), 7. Brighton 55 (62–40, 32)

Rovatok