Index Vakbarát Hírportál

Hét piros lap, 19 perc hosszabbítás és tömegverekedés a pályán

2023. május 8., hétfő 10:57

A River Plate és a Boca Juniors találkozója, a Superclásico jellemzően szállítja a műsort, ám a vasárnapi meccs a szokásosnál is erősebb volt: a 19 perces hosszabbításba egy komoly balhé és hét piros lap is belefért.

A River Plate–Boca Juniors a világ legkeményebb derbije – nem véletlenül viseli a Superclásico nevet. A vasárnapi meccs a bajnokság keretei között zajlott, és nem feltétlen a futball szépségeiről szólt. A 90+3. percig ugyanis nem született gól, ellenben a játékvezető addigra már kilenc sárga lapot kiosztott. A hosszabbítás harmadik percében pedig egy büntetőt ítélt a River Plate-nek, amit Miguel Borja be is lőtt, ezzel pedig beállította az 1–0-s végeredményt. 

Mivel a hazai csapat szerezte meg a vezetést a drámai büntetőből, a 83 ezer néző nagy része eksztázisban volt a gólt követően. A Boca Juniors kapusa, Sergio Romero viszont sem a játékvezetői ítélettől, sem a bekapott góltól nem volt elragadtatva, az ősi riválisok provokatív gólöröme pedig csak szikra volt az argentin hálóőr számára, így – ahogyan ez ilyenkor szokás – békés eszmecserére hívta az ellenfél játékosait, a differenciálegyenlet-számításhoz pedig természetesen a többi labdarúgó és a kispadon helyet foglalók csatlakoztak.

Így egy nagyjából kétperces tömegbunyó és lökdösődés vette kezdetét a pályán, miután pedig kicsit elcsitultak az indulatok, három-három játékosnak mutatták fel a piros lapot, illetve a Boca Juniors edzőjét, Jorge Almirónt is kiállították. Az eredetileg négyperces ráadás pedig 19 percesre nyúlt. 

A találkozót követően Martin Demichelis, a River edzője így nyilatkozott a történtekről: 

Nagyon szeretem Sergio Romerót. Jól ismerem mint játékos és a pályán kívül is. Nem tudom, hogy pontosan miért szabadultak el így az indulatok, de néha a szenvedély mindenen felülkerekedik, főleg, ha egy ilyen eredmény születik. Argentínában egyszerűen nem tudunk veszíteni – inkább meghalunk 

– taglalta az edző, aki korábban Sergio Romero csapattársa volt a válogatottban. 

Ezzel a győzelemmel a River Plate kilenc ponttal vezeti a bajnokságot, míg a Boca Juniors a 13. helyen áll a tabellán. 

(Borítókép: Enzo Pérez, a River Plate csapatkapitánya és a pályára küldött rendőrök. Fotó: Marco Endelli / Getty Images) 

Rovatok