Index Vakbarát Hírportál

A Barcelona legendája távozik a nyáron – hivatalos

2023. május 10., szerda 12:03

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Barcelona a hivatalos honlapján erősítette meg, hogy Sergio Busquets a nyáron távozik a klubtól.

„Az idény végén távozik a Barcelonától Sergio Busquets, aki a klub történetének egyik legjobb játékosaként viselhette a gárda mezét” – írja a katalánok honlapja, mely hozzáteszi, hogy a futballista a közösségi oldalán érzelmes búcsúüzenettel jelentette be a váltást.

Megtiszteltetés, kiváltság és egy álom valóra válása volt viselni ezt a mezt, de egyszer minden véget ért. Szurkolóból játékos, játékosból kapitány lettem a világ legjobb klubjánál, amelynek mezét több mint 700 meccsen viselhettem. Köszönöm mindenkinek, aki az utazásom során segített, és a szurkolóknak is. Nem volt könnyű döntés, de eljött az idő

– búcsúzott Busquets.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Sergio Busquets (@5sergiob) által megosztott bejegyzés

A kapitány 18 év után köszönt el, 2005-ben érkezett a katalánokhoz, ahol két szezont töltött az utánpótlásban, mielőtt a Barca B-hez került volna – ahol Pep Guardiola irányításával kiharcolták a feljutást.

A felnőtteknél 2008-ban a Racing Santander ellen mutatkozott be, és hamarosan alapemberré vált a gránátvörös-kékeknél.

Pályafutása zenitjén a világ egyik, ha nem a legjobb védekező középpályása volt, ennek ellenére a támadásokból is kivette időről időre a részét, 18 gólja mellé 40 gólpassz társult.

A katalánok színeiben 718 tétmeccsen lépett eddig pályára, ennél csak Lionel Messi (778) és a mostani vezetőedző Xavi (767) szerepelt többször. Pályafutása során 31 trófeát nyert az együttessel, nyolcszor volt spanyol bajnok, háromszor nyert Bajnokok Ligáját.

A Real Madrid elleni csúcsrangadón, az el Clásicón 48-szor játszott, amivel rekorder a párharc történetében, ahogyan a 23 sikerével is.

A spanyol válogatottban 143 mérkőzésen szerepelt, világbajnokságot és Európa-bajnokságot is nyert.

Busquets távozásáról már korábban is felreppentek a hírek, akkor David Beckham csapatát, az Inter Miamit vetették fel a nemzetközi lapok.

(Borítókép: Alex Caparros/Getty Images)

Rovatok