Index Vakbarát Hírportál

A Real Madrid edzője a bírót hibáztatta a City elleni döntetlen után

2023. május 10., szerda 10:59

Carlo Ancelotti és Pep Guardiola szerint is kedvező eredmény született kedden este, a Real Madrid – Manchester City labdarúgó Bajnokok Ligája-elődöntő első mérkőzésén, a spanyol fővárosban – számolt be róla az MTI.

A címvédő hazaiak trénere, Carlo Ancelotti az 1–1-es döntetlennel végződött összecsapás után azt mondta: szerinte mindkét csapat úgy érzi, jó eredménnyel zárult a meccs.

Mi talán kicsit jobban játszottunk, és jobban megérdemeltük volna a győzelmet, de ez egy olyan párharc, amely az utolsó percig kiegyenlített lesz

– fogalmazott az olasz tréner.

Ancelotti általában nyugodt az oldalvonal mellett, ezúttal azonban elvesztette a türelmét, és a Manchester City egyenlítő gólja után hevesen reklamált a portugál bírónál, Artur Diasnál, aki ezt sárga lappal jutalmazta. A szakember szerint a találatot felvezető passzolgatást megelőzően a labda elhagyta a játékteret.

A játékvezető zaklatott volt – mondta a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Ancelotti. – Egy korábbi szituációban nem ítélt nekünk szögletet, azt sem látta. A gól előtt pedig egyértelműen kint volt a labda, a BeIN Sports felvételein jól látszik. Furcsa, hogy ő nem látta. Nekem adott sárga lapot, pedig nem is játszottam. A pályán lévők közül többen érdemeltek volna lapot. A bíró nem igazán figyelt.   

A keddi találkozó Guardiola szerint is nagyon kiegyenlített volt.

Ők akkor találtak be, amikor mi kicsit jobbak voltunk, mi pedig akkor egyenlítettünk, amikor ők játszottak jobban. Minden Manchesterben dől majd el

– mondta.

A párharc visszavágóját jövő szerdán rendezik.

Melyik csapat nyeri meg a BL 2022–2023-as idényét?

  • 5410
    Manchester City
  • 4685
    Real Madrid
  • 827
    Inter

Bajnokok Ligája
Elődöntő, 1. mérkőzés

Real Madrid – Manchester City 1–1 (1–0)
gólszerző:
 Vinícius Júnior (37.), ill. De Bruyne (67.)

(Borítókép: David Ramos/Getty Images)

Rovatok