Index Vakbarát Hírportál

A BL-elődöntő előtt az AC Milan szerződést hosszabbított kulcsjátékosával

2023. május 10., szerda 16:24

További öt évvel, 2028-ig hosszabbította meg szerződését a portugál válogatott Rafael Leao klubcsapatával, az AC Milannal – jelentették egybehangzó sajtóértesülések.

Az AC Milan szerda este, a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében mérkőzik meg városi riválisával, az Internazionale csapatával, de a derbi előtt már egy pozitív hírnek biztosan örülhetnek a piros-feketék szurkolói: Rafael Leao 2028-ig meghosszabbította kontraktusát klubjával. 

A hírről elsőként a hiteles forrásnak bizonyuló The Athletic számolt be, és mint írják, a 23 éves villámléptű szélső jelenlegi szerződése 2024 nyarán járt volna le, ezt toldották meg további öt évvel. 

Leao kulcsfontosságú szerepet játszik a Milan idei Bajnokok Ligája-menetelésében, míg oroszlánrészt vállalt abból is, hogy a milánói gárda tavaly nyáron, 2011 után első alkalommal lett olasz bajnok. 

Leao az idei szezonban 44 mérkőzésen 13 gólt szerzett és ugyanennyi gólpasszt osztott ki társainak, azonban szereplése a szerda esti, Internazionale elleni első mérkőzésen kérdőjeles. A portugál válogatott szélső még a Lazio elleni bajnokin sérült meg, kedden már teljes értékű edzésmunkát végzett, de külön csapattársaitól, így Stefano Pioli vezetőedző is csak reménykedni tud benne, hogy hadra fogható állapotban lesz játékosa. 

Szerződéshosszabbításának értelmében a jelenleg 80 millió euróra taksált szélső 2028-ig egészen biztosan az AC Milan kötelékében futballozik. Az AC Milan–Internazionale Bajnokok Ligája-elődöntő első mérkőzése szerda este 21 órakor veszi kezdetét. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok