Index Vakbarát Hírportál

Öt gólt kapott Kölnben, a szakadék szélén ragadt Dárdai Herthája

2023. május 12., péntek 22:39

A Dárdai Pál vezette Hertha Berlin 5–2-es vereséget szenvedett az 1. FC Köln otthonában a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 32. fordulójában.

A Hertha BSC a múlt heti, Stuttgart elleni sikerrel megteremtette annak esélyét, hogyha a 32. forduló nyitómeccsén, Kölnben is győzni tud, pontszámban beérje a kiesés elkerüléséért folytatott csatában legnagyobb ellenfeleknek számító Stuttgart–Bochum-kettőst, sőt, el is mozduljon a sereghajtó pozíciójából.

A „kecskések” két szempontból is ideális ellenfélnek ígérkeztek: egyfelől a legutóbbi öt hazai bajnokijukon mindössze egy gólra voltak képesek és február 12-e óta nem is tudtak nyerni saját közönségük előtt, másfelől már biztos volt, hogy osztályozós helyre sem csúszhatnak vissza semmiképpen, így különösebb tét nélkül futballozhattak a piros-fehér mezesek.

Aztán még a nyolcadik percnek sem volt vége, Davie Selke fejesével megszerezte a vezetést a Köln (1–0). Dárdai a kezdés előtt még azzal viccelődött a sajtótájékoztatón, korábbi játékosa nyugodtan szerezhet ellenük egy találatot, a meccs után egy sörre is meghívja, csak cserébe nyerjen a Hertha...

A 18. percben Lucas Tousart megpattanó lövésével egyenlített, majd a 33. percben Dárdai Márton remek indítása és Dodi Lukebakio szólója után Stevan Jovetics találatának köszönhetően fordított is a berlini együttes – úgy tűnt hát, Dárdai kívánsága még teljesülhet is. Csak legyen, aki behűti a sört a kölni stadion öltözőfolyosóján.

Ám a folytatás nagyon messze volt attól, amiről Berlinben bárki is álmodozott volna: a félidő hajrájában a Köln még kétszer a kapuba talált, ezzel szünetben 3–2-re vezetett.

A második játékrészben teljesen alárendelt szerepbe került a Hertha, míg a felszabadult kölniek sorra dolgozták ki a helyzeteket. A vendégkaput őrző Andreas Christensen hiába védett bravúrosan többször is, a 69. percben Timo Hübers, a 81. percben Denis Huseinbasic is feliratkozott a hazai gólszerzők közé (5–2).

A kék-fehérek bennmaradási reményei ezzel ismét jelentősen halványultak, és a forduló végére matematikailag is bizonyossá válhat, hogy az osztályozós, 16. pozíciónál előrébb semmi, de semmi esetben sem végezhet. Még akkor sem, ha az utolsó két fordulóban – előbb a VfL Bochumot fogadja, majd a záróhétvégén a Wolfsburghoz utazik – győzni tud. 

Innen már valóban csoda kéne?

LABDARÚGÁS
NÉMET BUNDESLIGA
32. FORDULÓ
1. FC Köln–Hertha BSC 5–2 (3–2)

Rovatok