Index Vakbarát Hírportál

Az Arsenal újabb alapembere esett ki az idény végéig

2023. május 12., péntek 08:39

Az évad utolsó három meccsén nem számíthat az Arsenal Olekszandr Zincsenko játékára. Az ukrán bekk a Newcastle elleni rangadón szenvedett vádlisérülést. A The Athletic szerzője, David Ornstein értesülései szerint ráadásul a középhátvéd William Saliba hátproblémája sem javult megfelelő mértékben, így mindkét alapemberét nélkülözni kényszerül Mikel Arteta menedzser a szezonhajrában.

Zinchenko nyáron érkezett a Manchester Citytől az Arsenalhoz és rögvest alapember lett, azonban több kisebb sérüléssel is bajlódott idény közben, így végül 27 bajnokin jutott csak szóhoz az eddig lehetséges 35-ből. A 22 esztendős Saliba nem friss igazolás, de többszöri kölcsönadás után idén lett szintén alapembere az Arteta-csapatnak, sokáig kiemelkedő statisztikái voltak csapaton belül és a Premier League-ben is a szerelések és a blokkolt lövések számában is.

Az Arsenal ugyan novembertől májusig vezette az angol élvonal tabelláját, mostanra visszacsúszott a második helyre, hátránya négy pont az éllovas és címvédő Manchester Cityvel szemben. Hétvégén az évad meglepetéscsapatának számító Brightonnal meccsel az együttes – a hírek alapján igencsak foghíjas összeállításban.

Rovatok