Index Vakbarát Hírportál

Nagy lépést tett a BL-indulás felé a Manchester United

2023. május 13., szombat 19:39

Az angol labdarúgó-bajnokság 36. fordulójának szombati játéknapján a Manchester United hazai pályán aratott 2–0-s győzelmet a Wolverhamtpon ellen, nagyot lépve ezzel a Bajnokok Ligája indulás felé. A Chelsea a Stamford Bridge-en zárt döntetlennel a kiesés elől menekülő Nottingham ellen.

Bár lábsérülése miatt Marcus Rashford a kispadra sem tudott leülni a Wolves ellen, nélküle is hozta a kötelezőt Eric ten Haag együttese, amely Anthony Martial és Alejandro Garnacho góljával nyert, és pontszámban beérte a tabellán a harmadik Newcastle-t, amely a Leeds otthonában játszott 2–2-es döntetlent.

A Chelsea bár az első félidőben hátrányba került hazai pályán az újonc, kiesés ellen menekülő Nottingham Forest ellen, a második játékrészben Raheem Sterling duplájával fordított. Mégsem ünnepelhetett győzelmet, Taiwo Awoniyi ugyanis a 62. percben szintén megszerezte második gólját, mint később kiderült, kialakítva ezzel a végeredményt.

A Tottenham viszont még egy pontot sem szerzett, 2–1-re ugyanis alulmaradt az Aston Villa vendégeként, így immáron biztossá vált, hogy a Spurs a következő szezonban lemarad a BL-ről. A Southampton 2–0-ra kikapott a Fulhamtől, így megvan az első biztos kieső is, a szentek ugyanis így már nem tudják utolérni a 17. helyen álló Leeds alakulatát.

Premier League
36. forduló

Leeds United–Newcastle United 22 (11)

Aston VillaTottenham Hotspur 21 (10)

ChelseaNottingham Forest 22 (01)

Crystal PalaceBournemouth 20 (10)

Manchester UnitedWolverhampton Wanderers 20 (10)

SouthamptonFulham 02 (00)

vasárnap játsszák:

BrentfordWest Ham United 15.00

Everton–Manchester City 15.00

ArsenalBrighton 17.30

hétfőn játsszák:

Leicester CityLiverpool FC 21.00

(Borítókép: Ünnepelnek a Manchester United játékosai a Wolverhampton elleni mérkőzés alatt lőtt második gól után. Fotó: Darren Staples / AFP) 

Rovatok