Index Vakbarát Hírportál

Berlinben még nem akarják elhinni, hogy összejöhet az újabb klubbravúr

2023. május 14., vasárnap 07:51

Amint arról beszámoltunk, az Union Berlin különleges hangulatú mérkőzésen 4–2-re legyőzte az SC Freiburgot a német Bundesliga 32. fordulójában, ezzel pedig óriási lépést tett a jövő évi Bajnokok Ligája-szereplés felé. A lefújást követően találkozhattunk a meccs főhősével, aki rendhagyó gólöröme mellett arról beszélt: még nem akarják elhinni, hogy összejöhet a klubtörténelmi bravúr.

A szombati sikerrel hárompontos előnyre tett szert legfőbb riválisával szemben az Union, s mivel a csapat gólkülönbsége jóval jobb, mint a Freiburgé, így az utolsó két fordulóban egyetlen győzelem is elég lehet az egykori keletnémet csapatnak, hogy biztosítsa a negyedik helyet, ezzel pedig a Bajnokok Ligája-indulást a 2023–2024-es kiírásra. Arról nem is beszélve, ha vasárnap délután az RB Leipzig esetleg botlik a Werder Bremen ellen, úgy a harmadik helyről kezdhetik meg Schäfer Andrásék a 33., utolsó előtti fordulót. 

„Ez egy nagyon-nagyon fontos győzelem volt, nemcsak számunkra, mindenki számára, akit az Union színeiben képviselünk. De még nem szabad a Bajnokok Ligájára gondolnunk, ez minden kisgyermek álma, aki futballozni kezd, de van még hátra két meccs, azokból kell kihoznunk a legtöbbet, aztán lesz egy nyarunk álmodozni. Közel vagyunk hozzá, ezt kár lenne tagadni, de van még két meccs, meglátjuk, mit hoznak azok” – mondta az öltözőfolyosón az Index kérdésére Sherlado Becker, aki két gólt szerzett és két gólpasszt osztott ki a Freiburg ellen.

Az Ajaxban nevelkedett, suriname-i felnőttválogatott labdarúgó már tizenegy gólnál és hét gólpassznál jár ebben a szezonban, így kijelenthető, nemcsak a szombati sikerben, de az egész idényt tekintve is főszereplője az Union menetelésének. De a mostani első félidő lett volna számára a legjobb a teljes idényben? – tette fel a kérdést az egyik német riporter.

Amikor rúgsz két gólt és adsz egy gólpasszt is 45 perc alatt, az elég jó élmény. Nem is tudom, előfordult-e velem hasonló a pályafutásom alatt, szóval mondhatjuk, hogy a legjobb félidőm volt. De szünet után is nagyon oda kellett tenni magunkat. Támadóként az a feladatom, hogy veszélyes legyek a pálya utolsó 30 méterén, örülök, hogy ma ez megvolt, de ez egy támadó dolga, szóval nem akarom túlspilázni. Mindig boldog vagyok, ha így tudom segíteni a csapatot.

Hogy került ide a pókembermaszk, amiben az első gólját ünnepelte? – hangzott a következő felvetés. Egyáltalán, hogy került ide és lett a gólöröm része?

Már vagy egy éve gondolkodom rajta. A saját maszkom volt, bekészítve. Nem is tudom már, hogy mikor rendeltem... A barátaim egyfolytában mondogatták, csináljam meg, csináljam meg, de megakartam várni a megfelelő pillanatot. Nem akarok állandóan így ünnepelni, sok is lenne a sárga lapokból. Lesz még egy hazai meccsünk az idényben a Werder ellen, de most itt volt a teljes családom, csomó barátom, és azt éreztem, eljött a kellő pillanat, kár lenne tovább halogatni.

Becker a végén még azt is megjegyezte, a maszk vagy 15 euróba került, így, no meg az említett sárga lappal, kicsit drága lenne, minden gólját hasonló szuperhősmaskarákkal ünnepelni.

A maszktéma a meccs utáni sajtótájékoztatón is előtérbe került, Urs Fischer, az Union vezetőedzője arról beszélt, valahol bosszús a feleslegesen beszedett sárga lapért, ugyanakkor a közönség reakciója a gólörömre kárpótolta mindezért.

LABDARÚGÁS
NÉMET BUNDESLIGA
32. FORDULÓ
Union Berlin–SC Freiburg 4–2 (Behrens 5., Becker 36., 38., Laidouni 80., ill. Gulde 56., Grifo 69. – 11-esből)

Rovatok