Index Vakbarát Hírportál

A pályára rohanó szurkolók az öltözőbe kergették a bajnoki címet ünneplő Barcelonát

2023. május 15., hétfő 10:58

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (LaLiga) 34. fordulójában a Barcelona magabiztosan, 4–2-re gyűrte le az Espanyolt, ezzel bebiztosította a klub történetének huszonhetedik bajnoki címét. Az ünneplés azonban nem tartott sokáig, a pályára rohanó Espanyol-szurkolók az öltözőbe kergették a Barca játékosait és a stábot.

A pálya közepén kezdtek óriási ünneplésbe az FC Barcelona játékosai és stábtagjai, miután idegenben 4–2-re legyőzték a helyi rivális Espanyolt – amely ráadásul kieső helyen áll a bajnokságban. A feldühödött hazai szurkolók nem tűrték sokáig az örömtáncot, a füttyögés és a rivális melegebb éghajlatra küldése után megrohanták a pályát, és az öltözőbe kergették a sárga mezes Barcát. 

Az Espanyol ultrái közül néhányan bejutottak a játékoskijáróba is, ahol Segio Busquets, Ronald Araújo és Marco Alonso is kiabált a szurkolókkal. Az indulatokat a szervezők és a rendőrök fékezték meg, a Barca játékosait utána beterelték az öltözőbe, hogy ott folytassák az ünneplést. Joan Laporta, az FC Barcelona klubelnöke is csatlakozott az ünneplő játékosokhoz. 

(Borítókép: Espanyol-szurkolók a pályán a Barcelona győzelmét követően. Fotó: Joan Valls / Getty Images) 

Rovatok