Index Vakbarát Hírportál

Botrány Spanyolországban: lövés közben lefújta a félidőt a bíró, érvénytelen a gól

2023. május 15., hétfő 13:20

A Real Valladolid–Sevilla-labdarúgómeccsen 0–0-s állásnál a félidő végén a játékvezető belefújt a lövésbe, így a gól érvénytelen lett. A szakértők szerint a döntése helyes volt, csak borzasztó szerencsétlen. A meccset 3–0-ra nyerte a Sevilla, a bíró bocsánatot kért a Valladolid edzőjétől.

Ritkán látott pillanatnak lehettek szemtanúi a Real Valladolid–Sevilla-meccs nézői. Az első félidő végén négy perc ráadást ítélt a játékvezető, majd amikor ez lecsorgott, még helyzetbe tudott kerülni a hazai csapat. Az első lövést blokkolta a védelem, ám a kipattanó Sergio Escudero elé került, aki mellett ott állt Ortiz Arias játékvezető.

Escudero pedig jó 25 méterről óriási bombagólt vágott a vendégeknek.

Csakhogy a lövés pillanatában a játékvezető lefújta az első félidőt, így maradt a 0–0.

Úgy tűnik, az eset komoly zárlatot okozott a hazai fejekben, mert a második félidőben hármat rúgott a Sevilla, és 3–0-ra megnyerte a találkozót. A játékvezetőt rendőrök kísérték le a meccs végén a pályáról.

Azért különösen kellemetlen a vereség, mert a Valladolid előnye egy pont maradt a kiesést érő helyen álló Getaféval szemben. A klub vezetőedzője, Paulo Pezzolano a mérkőzést követően azt nyilatkozta, hogy a bíró elnézést kért tőle.

Közben a klub tulajdonosa, a brazil világbajnok Ronaldo Nazário Twitteren fakadt ki, hogy elfogadhatatlan, ami a csapatával történt. 

Két korábbi spanyol játékvezető, Pérez Burrull és Iturralde González kiálltak Arias döntésének helyessége mellett. Burrull a Radio Marcának azt mondta, hogy a bíró nem hibázott akkor, amikor a felszabadítást követően lefújta az első félidőt. González a Carrusel Deportivo műsorának videós formátumban vezette le, miért volt helyes döntés lefújni a félidőt. Szerintük egyszerűen egy óriási véletlen, hogy az ezzel egy időben ellőtt labda a kapuban állt meg. 

(Borítókép: Ortiz Ariast és stábját rendőrök kísérik le a pályáról a Real Valladolid–Sevilla-mérkőzésen. Fotó: Denis Doyle / Getty Images)

Rovatok