Index Vakbarát Hírportál

Ilyet sem látni mindennap: egész pályás gólt rúgott a kapus

2023. május 16., kedd 10:29

Nem mindennapi gól született a mexikói Liga de Expansión labdarúgó-bajnokság rájátszásában. Az Atlético Morelia kapusa, Sergio Ramírez saját tizenhatosáról rúgta meg a labdát, át az egész pályán, pontosan az ellenfél hálójába.

Parázs hangulatú mérkőzést hozott a Liga de Expansión rájátszásában a Celaya–Atlético Morelia-elődöntő visszavágója: a játékvezető öt piros lapot osztott ki, míg a mindent eldöntő találatot a vendégek hálóőre szerezte – egészen különleges körülmények között.

Történt ugyanis, hogy az 1–1-es odavágó után az Atlético Morelia vezetett 2–1-re, így a hazaiak az egyenlítésért támadtak az utolsó percekben. Sőt, a Celaya kapusa is előrejött az utolsó szögletek egyikéhez, üresen hagyva kapuját.

Ezt használta ki Sergio Ramírez: lekapta a levegőből a szögletet, majd fogta, maga elé dobta a labdát, és őrületes nagy erővel rúgta át az egész pályán, egészen az ellenfél hálójába.

A visszafutó védők tehetetlenek voltak, a labda a Celaya üresen tátongó kapujában kötött ki, eldöntve ezzel a továbbjutást. A labda mindössze kétszer pattant a pályán, mielőtt a kapuban kötött volna ki. Mit ne mondjunk, nem mindennapi gólt láthattunk.

Így az Atlético Morelia csapata jutott be a rájátszás fináléjába, ahol a Tapatío lesz az ellenfele a Liga de Expansión bajnoki címéért.

Rovatok