Index Vakbarát Hírportál

Modric: Annyi nagy meccsünk volt már, nem izgulunk Manchesterben sem

2023. május 17., szerda 15:42

A Real Madridot erősítő Luka Modric arról beszélt a visszavágót megelőzően, hogy látja a magabiztosságot, a nyugodtságot és a hitet a királyi gárdán belül. A Manchester Cityt irányító Pep Guardiola szerint saját kezükben a sorsuk és a BL-döntő.

A BL-címvédő a madridi 1–1 után utazott a trónkövetelő Manchester City elleni visszavágóra, és bár a fogadóirodáknál az angol bajnok továbbjutását valószínűsítik, a 2018-as aranylabdás bizakodó.

Nagyszerűen érezzük magunkat. Élvezzük ezeket a pillanatokat, mert lenyűgöző az elődöntőbe és döntőbe jutási hatékonyságunk. Alig várjuk már a meccset” – idézi a Real Madrid honlapja a horvát varázslót.

Annyiszor játszottunk már ilyen nagy meccset, és látom a magabiztosságot, nyugodtságot és a hitet a csapattársaimban és az edzőben. Mindennap ezt tapasztalom, ez most sincs másként. Remélem, jól teljesítünk, és ismét bejutunk a döntőbe, ami hihetetlen lenne

– tette hozzá Modric.

A találkozót megelőző sajtótájékoztatón a madridi első 20 perccel kapcsolatban elmondta, hogy nem játszottak jól, de ezt követően javulni tudtak, és sokkal jobban teljesítettek a folytatásban. Miután előnybe kerültek még növelhették is volna a különbséget, amikor jött a manchesteri válasz.

Véleménye szerint apróságok döntenek majd a fináléról, mivel két remek gárdáról van szó, megannyi fantasztikus játékossal. „A legjobb teljesítményünket próbáljuk hozni, ez pedig remélhetőleg elég lesz” – vélekedett a 2018-as aranylabdás.

Pep Guardiola, a Manchester City spanyol trénere úgy véli, edzői öröksége nem ettől a párharctól függ.

Voltam már ebben a szakaszban néhányszor. Az örökségem így is kivételes. Azt mondtam a játékosaimnak, hogy élvezzék a pillanatot, hihetetlenül szerencsések vagyunk, hogy itt lehetünk. A mi kezünkben van a sorsunk, rajtunk múlik a továbbjutás kérdése, nem kell földöntúli dolgot tennünk, egy meccs megnyerésére vagyunk a finálétól

– mondta a Barcelonával kétszeres BL-győztes szakember.

Hozzátette, amikor hét évvel ezelőtt a Manchester Cityhez igazolt, akkor nem az volt a kimondott fő cél, hogy Bajnokok Ligáját kell nyerni, azért vitték oda a stábjával együtt, hogy minél jobban teljesítsen.

„Természetesen ugyanakkor nem tagadhatjuk, hogy ezt leszámítva már mindent megnyertünk. Nyilvánvalóan szeretnénk megnyerni a Bajnokok Ligáját. Ez erre most egy újabb esély a két évvel ezelőtti finálét és a tavalyi elődöntőt követően. Az emberek azt mondják, hogy közel vagyunk, de szerintem még messze a cél. Egy valóra vált álom itt lenni. Senki sem garantálhatja, hogy a jövőben eljutunk eddig a szakaszig. De ha már idáig jutottunk, menjünk tovább” – fűzte hozzá Guardiola.

A múlt egyértelműen a királyi gárda mellett szól, hiszen eddig 17-szer jutott a fináléba és 14-szer nyert, mindkettő bődületes rekord, míg a manchesteriek eddig csupán 2021-ben döntőztek, és azt is elbukták a Chelsea-vel szemben.

A Guardiola által említett tavalyi elődöntő még fájdalmasabb lehet, hiszen a nagy fölényben lévő manchesteriek a madridi visszavágó 90. percében összesítésben még két góllal vezettek, ráadásban mégis alulmaradtak.

Most összejön a Real Madrid kiejtése?

Melyik csapat nyeri meg a BL 2022–2023-as idényét?

  • 5410
    Manchester City
  • 4685
    Real Madrid
  • 827
    Inter

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
21.00: Manchester City (angol)–Real Madrid (spanyol) (Tv: M4 Sport)
Az első mérkőzésen: 1–1 

(Borítókép:  Angel Martinez/Getty Images)

Rovatok