Index Vakbarát Hírportál

Fogadási botrány miatt 8 hónapra eltiltották az angol válogatott csatárt

2023. május 17., szerda 20:28

Pocsék hírt kapott a Premier League-ben vitézkedő Brentford angol válogatott csatára, Ivan Toney, akit nyolc hónapra minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől eltiltottak miután megszegte az angol szövetség fogadásokkal kapcsolatos szabályait.

A jelenlegi idényben 20 gólos, ezzel a 36-szor eredményes Erling Haaland és a 27-szer beköszönő Harry Kane mögött a harmadik helyen álló Toney eltiltása azonnal életbe lép, így a kilencedik pozícióban tanyázó együttes utolsó két mérkőzésén sem léphet már pályára a Tottenham és a Manchester City ellen.

Eltiltás 2024. január 16-ig érvényes, emellett 50 ezer fontos pénzbírságot is kapott, miután elismerte az állítólagos jogsértést.

A Sky Sports cikkében ugyanakkor a csapattal közös edzésekkel kapcsolatban azt írja, hogy szeptember 17-ig nem készülhet a társaival.

A támadót a 2017. február 25. és 2021. január 23. közötti időszak során 262 szabálysértéssel vádolták meg, majd az angol szövetség ebből 30-at visszavont, a maradék 232-t viszont elismerte Toney.

Toney még fellebbezhet az ítélet ellen, a Brentford közleményében azt írta, hogy a szövetség írásos megfogalmazását követően fog reagálni a történtekre.

A játékos a közösségi felületén csalódottságát fejezte ki az eltiltással kapcsolatban, további kommentárt viszont nem fűzött az írásos ítélet kézhez vételéig.

Toney 2020 nyarának végén 5+10 millió font ellenértékért érkezett az akkor másodosztályú Brentfordhoz a harmadik ligás Peterborough-től, az azóta Premier League-be jutó együttes színeiben pedig 124 tétmérkőzésen 68 gól és 21 gólpassz a mérlege. 

A 27 éves támadó idén már az angol válogatottban is bemutatkozhatott, az ukránok ellen 2–0-ra megnyert Eb-selejtező 81. percében lépett pályára.

(Borítókép: Chloe Knott - Danehouse/Getty Images)

Rovatok