Index Vakbarát Hírportál

Schäfer András ismét sérült, a klubszezonban már nem játszhat

2023. május 17., szerda 16:56

Újabb kényszerszünetet kell tartania Schäfer Andrásnak, az Union Berlin magyar válogatott labdarúgójának.

A német klub szerdán honlapján szűkszavú közleményében emlékeztetett arra, hogy Schäfer lába novemberben sérült meg, majd január végén visszatért ugyan a pályára, de a Werder Bremen elleni bajnokin mindössze hat percet játszhatott csereként, a rákövetkező forduló után – a Hertha BSC ellen kezdőként egy félidőt kapott – pedig újabb hosszabb szünetre kényszerült.

Tavasszal sorozatban 11 bajnoki fordulóban volt maródi, mielőtt április végén visszatért volna.

A Leverkusen, majd azt követően Augsburg ellen csereként egyaránt 21 percet töltött a pályán, szombaton a Freiburg elleni Bundesliga-rangadón viszont ismét a kezdőcsapat tagja lehetett, és ígéretes teljesítményt nyújtott a 4–2-re megnyert összecsapáson, amelyen a 63. percben lecserélték.

Mostanra aztán egyértelművé vált, hogy újfent megsérült, így újabb pihenő vár rá, Urs Fischer vezetőedző pedig a Hoffenheim és a Werder Bremen ellen sem számíthat már a középpályás játékára a Bundesliga hajrájában.

A 24 éves Schäfer a klubszezonban 23 tétmérkőzésen segíthette a berlinieket – gólt nem szerzett, egy gólpasszt adott.

Az Union Berlin a negyedik helyen áll a tabellán, ami csoportkörös szereplést jelent a Bajnokok Ligája következő idényében. Erre a pozícióra a Sallai Rolandot is soraiban tudó Freiburg lehet még veszélyes, amely hárompontos lemaradással követi a berlinieket.

A 22-szeres válogatott Schäfer sérülései miatt hiányzott a nemzeti együttes legutóbbi négy összecsapásáról, a Marco Rossi irányította alakulatra júniusban két újabb Európa-bajnoki selejtező-mérkőzés vár: 17-én Montenegróba látogatnak legjobbjaink, három nappal később Litvániát fogadják a Puskás Arénában.

A kérdés mostantól adott: Schäferrel vagy ismét nélküle szerepel majd a nemzet tizenegy?

(Borítókép: Schäfer András az Augsburg elleni mérkőzésen 2023. május 6-án. Fotó: Roland Krivec / DeFodi Images / Getty Images)

Rovatok